2019. április 17., szerda

Sajtos-köményes rúd

Egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy az ugyanannyi túró-liszt-margarin sós rúd mintájára próbálkozzak sajttal. Sajtimádó lévén tudtam, hogy rossz nem lehet, de azért húsvét előtt, az elmúlt hétvégén tettem egy próbát, nehogy élesben valami balul süljön el. Egy tojást azért tettem hozzá, mert a sajt jóval szárazabb, mint a túró, anélkül nem állt volna össze a tészta. És -minő meglepetés😉-  finom lett! Még van belőle néhány darab, s még mindig finoman roppanós, így azt is tudom, hogy napokkal előbb elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 30 dkg reszelt sajt
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál egész köménymag
Így készült:
A lereszelt sajtot, margarint, lisztet, sót összemorzsoltam, majd a köménymag és tojás is belekerült és összegyúrtam.
Egy órányi pihentetés után kinyújtottam, derelyemetszővel kisebb rudakat szabtam belőle, tepsibe pakoltam. 
180 fokon világosra sütöttem. Azaz addig, míg pirulni kezd.

Szerintem bármilyen kemény, reszelhető sajttal finom, a trappista is tökéletes bele. 
A köménymagot szeretem amúgy is, ugyanakkor az emésztésnek is jót tesz. Nagy evészetek idején érdemes belecsempészni az ételekbe. Szóval. kellemest a hasznossal!😊
Húsvétra 50 dkg sajtból fog készülni, s margarin egy részét zsírra váltom. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom és omlós lehet. A sajtos, köménymagos ropogtatni valókat mi is nagyon szeretjük, úgyhogy ez is ízlene nekünk is :-)
    Nagyon szépek, hangulatosak a képeid is :-)
    További jó sütést-főzést, és kellemes ünnepeket kívánok nektek!

    VálaszTörlés
  2. Amazing post with lots of informative and useful and amazing content. Well written and done!! Thanks for sharing keep posting.

    VálaszTörlés