Raffaello szelet tojásfehérjéből

Én is meglepődtem, hogy több, mint egy hónap eltelt, mióta utoljára írtam. Nem csak, hogy nem írtam, szinte rá sem néztem a blogra. Meg a kedvenc blogjaimra sem. Tettem a dolgom, s mire mindennek a végére értem, -ha a végére értem egyáltalán,- egy vágyam volt,hogy pihenhessek végre. Majd holnap közzéteszem a blogon a legújabb sütim- gondoltam. És így teltek és teltek a napok, közben történt ez-az, mert az élet az zajlik ugye. De hát legalább érezzük, hogy élünk.
Ma itthon voltam, nagyrészt, így a délutánt receptírásra szántam. Persze szinte beesteledett, mire ide értem.
A tegnap szinte az egész napot a konyhában töltöttem. Persze sütöttem is. Mivel volt maradék tojásfehérjém, azt használtam fel. Raffaello szelet került terítékre, aminek a krémjébe kerülne a sárgája, ez most elmaradt, csak simán lisztes péppel készült. Így is finom lett.


Hozzávalók:
A laphoz:

  • 7 tojásfehérje
  • csipet só
  • 7 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • 2-3 evőkanál kókuszreszelék a tetejére
Így készült:
A tojásfehérjéket előbb a csipet sóval, majd a cukorral keményre vertem. Hozzákevertem a kókuszt, a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát, 175 fokon kisütöttem.
A krémhez a lisztet előbb kevés tejben simára kevertem, majd a többi tej és a vaníliás cukor hozzáadásával állandóan kevergetve sűrűre főztem.
Azon forrón hozzákevertem a margarinból 5 dkg-ot. Hagytam kihűlni. Kevergetni nagyon ritkán kell, mert a margarin miatt nem bőrösödött be a teteje.
Mikor kihűlt, a margarint a cukorral elkevertem, majd kanalanként hozzáadtam a lisztes pépet.
A kikavart krémet a kihűlt lapra simítottam, tetejét kókuszreszelékkel szórtam be.

Az eredeti recept szerint a tojássárgákat is hozzá kell főzni a lisztes péphez. Úgy finomabb, lágyabb a krém, no meg szép sárga. Így sápadtabb, de attól még finom! :-) 



10 megjegyzés:

  1. Már aggódtam hogy mi lehet veled, de ezek szerit szerencsére semmi baj nincs .-)
    A sütid finom lehet, nagyon guszta! És a virágaid is nagyon szépek, gondolom a keretekből valók :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin, csak az idő nem elég, semmi bajom! :-) Látod, ezért húz ide vissza a szívem, mert van ki aggódjon értem... s ez jóleső érzés.
      Köszönöm szépen! Igen, a virágok a kertből vannak. Sorra nyílnak, szép színesek, szeretem őket!

      Törlés
  2. Nekem is hiányoztál a névsor olvasásnál:-)) Így telnek ezek a napok egymás után észre sem vesszük és már itt a nyár, bár most egy kicsit hideg van! A sütid nagyon tetszik most éppen édességre vágyom nem küldenél egy darabkát:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, köszönöm! Hogyne küldenék sütit, az utolsó három darab a Tied! :-)
      Bizony telik az idő... s bár szeretnék gyakrabban jönni, valahogy nem jön össze az a napi egy óra pluszban, amit a blogra szánhatnék. No de jön a nyár, ahogy mondod, meg vele együtt újra a kényszerszabadság, s akkor időm az lesz.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  3. De jó! Újra itt vagy és ráadásul egy finom sütivel! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy örülök, hogy így örültök nekem! :-)

      Törlés
  4. Én is hiányoltalak, örülök, hogy itt vagy. :) Nagyon guszta a sütid. :)

    VálaszTörlés

Pisztáciás- erdei gyümölcsös torta

 Ha már tortáknál tartunk, itt a legutóbbi is, ami csak néhány hete készült. Nem csak Leányzónk, Fiúnk is öregszik: Ő már 26 lett. Utánaszám...