Ma itthon voltam, nagyrészt, így a délutánt receptírásra szántam. Persze szinte beesteledett, mire ide értem.
A tegnap szinte az egész napot a konyhában töltöttem. Persze sütöttem is. Mivel volt maradék tojásfehérjém, azt használtam fel. Raffaello szelet került terítékre, aminek a krémjébe kerülne a sárgája, ez most elmaradt, csak simán lisztes péppel készült. Így is finom lett.
Hozzávalók:
A laphoz:
- 7 tojásfehérje
- csipet só
- 7 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 2-3 evőkanál kókuszreszelék a tetejére
Így készült:
A tojásfehérjéket előbb a csipet sóval, majd a cukorral keményre vertem. Hozzákevertem a kókuszt, a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát, 175 fokon kisütöttem.
A krémhez a lisztet előbb kevés tejben simára kevertem, majd a többi tej és a vaníliás cukor hozzáadásával állandóan kevergetve sűrűre főztem.
Azon forrón hozzákevertem a margarinból 5 dkg-ot. Hagytam kihűlni. Kevergetni nagyon ritkán kell, mert a margarin miatt nem bőrösödött be a teteje.
Mikor kihűlt, a margarint a cukorral elkevertem, majd kanalanként hozzáadtam a lisztes pépet.
A kikavart krémet a kihűlt lapra simítottam, tetejét kókuszreszelékkel szórtam be.
Az eredeti recept szerint a tojássárgákat is hozzá kell főzni a lisztes péphez. Úgy finomabb, lágyabb a krém, no meg szép sárga. Így sápadtabb, de attól még finom! :-)
Már aggódtam hogy mi lehet veled, de ezek szerit szerencsére semmi baj nincs .-)
VálaszTörlésA sütid finom lehet, nagyon guszta! És a virágaid is nagyon szépek, gondolom a keretekből valók :-)
Katalin, csak az idő nem elég, semmi bajom! :-) Látod, ezért húz ide vissza a szívem, mert van ki aggódjon értem... s ez jóleső érzés.
TörlésKöszönöm szépen! Igen, a virágok a kertből vannak. Sorra nyílnak, szép színesek, szeretem őket!
Nekem is hiányoztál a névsor olvasásnál:-)) Így telnek ezek a napok egymás után észre sem vesszük és már itt a nyár, bár most egy kicsit hideg van! A sütid nagyon tetszik most éppen édességre vágyom nem küldenél egy darabkát:-)
VálaszTörlésÉva, köszönöm! Hogyne küldenék sütit, az utolsó három darab a Tied! :-)
TörlésBizony telik az idő... s bár szeretnék gyakrabban jönni, valahogy nem jön össze az a napi egy óra pluszban, amit a blogra szánhatnék. No de jön a nyár, ahogy mondod, meg vele együtt újra a kényszerszabadság, s akkor időm az lesz.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésDe jó! Újra itt vagy és ráadásul egy finom sütivel! :-)
VálaszTörlésÚgy örülök, hogy így örültök nekem! :-)
TörlésÉn is hiányoltalak, örülök, hogy itt vagy. :) Nagyon guszta a sütid. :)
VálaszTörlésKöszönöm, Vanilin! :-)
Törlés