2016. július 18., hétfő

Kevert túrós

Lerí a fotóról a süti készítésének ideje! :-) Szóval még tulipánnyíláskor alkottam. Ha adott a túró, de kevés az idő egy finom túrós pitéhez, akkor össze kell keverni a belevalókat, s finom sütit tehetünk az asztalra. 


Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 35 dkg túró
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1-1 maréknyi mazsola és aszalt áfonya
Így készült:
A túrót villával áttörtem.
A tojásokat a cukorral elkevertem, hozzáadtam a vaníliát, citrom levét és héját, túrót, olajat, ezekkel is elkevertem. Aztán belevegyítettem a sütőporral elkevert lisztet, tejföllel lazítottam tésztát.
Végül beleforgattam az aszalt gyümölcsöket.
180 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem, illetve amíg szép sárgára pirult a teteje.
Kihűlés után szeleteltem.

2 megjegyzés: