Pudingos-almás leveles tésztából

Mikor Fiam hazajön- úgy kéthetente- mindig sokat sütök, s alaposan felpakolom őt. Nem csak sütivel! :-) Egy ilyen sütiben hemzsegő hétvége után elhatároztam, következő hétvégére nem sütök semmit. Ez lett a semmiből! :-)
Este leosontam s kivettem a fagyasztóból két csomag leveles tésztát, s megmagyaráztam magamnak, hogy azért, mert kell a helye másnak. Férjuram előbb szemrehányást tett, hogy mégis sütök, de utólag azt mondta, ilyet süthetnék minden nap!

Hozzávalók:
  • 2 csomag leveles tészta (2 × 50 dkg)
  • 1 l tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 5-6 alma
  • vaníliás porcukor
A pudingport, lisztet, tojást pici tejjel simára kevertem. Hozzáadtam apránként a többi tejet és cukrot, állandóan kavargatva sűrűre főztem. Hűlni hagytam.
Az almát megmosta, héjastul negyedeltem. Magházát kivágtam, majd vékonyabb szeletekre vágtam. 
A kiolvadt leveles tésztát kinyújtottam, kettévágtam, két szélét átlósan csíkokra vágtam. Középre egy csík puding került, langyosan, kiraktam almaszeletekkel, majd a tésztacsíkokat jobbról-balról ráhajtottam. A másikkal is így jártam el. 
A második leveles tésztából is két rudat töltöttem-fontam.
A gáztepsibe épp elfértek négyen egymás mellett. 180 fokos sütőbe tettem, pirulásig sütöttem.
Kihűlve -na jó, még langyosan- szeleteltem, tálaláskor porcukorral szórtam.

Tényleg finom lett, mindenki egyik szeletet ette a másik után. Leveles tésztából minden finom. Úgy gondolom, ily módon kelt tészta töltve is finom lenne, tervbe van véve a kipróbálása. :-)

1 megjegyzés:

Pisztáciás- erdei gyümölcsös torta

 Ha már tortáknál tartunk, itt a legutóbbi is, ami csak néhány hete készült. Nem csak Leányzónk, Fiúnk is öregszik: Ő már 26 lett. Utánaszám...