Este leosontam s kivettem a fagyasztóból két csomag leveles tésztát, s megmagyaráztam magamnak, hogy azért, mert kell a helye másnak. Férjuram előbb szemrehányást tett, hogy mégis sütök, de utólag azt mondta, ilyet süthetnék minden nap!
Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta (2 × 50 dkg)
- 1 l tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 tojás
- 1 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- 5-6 alma
- vaníliás porcukor
A pudingport, lisztet, tojást pici tejjel simára kevertem. Hozzáadtam apránként a többi tejet és cukrot, állandóan kavargatva sűrűre főztem. Hűlni hagytam.
Az almát megmosta, héjastul negyedeltem. Magházát kivágtam, majd vékonyabb szeletekre vágtam.
A kiolvadt leveles tésztát kinyújtottam, kettévágtam, két szélét átlósan csíkokra vágtam. Középre egy csík puding került, langyosan, kiraktam almaszeletekkel, majd a tésztacsíkokat jobbról-balról ráhajtottam. A másikkal is így jártam el.
A második leveles tésztából is két rudat töltöttem-fontam.
A gáztepsibe épp elfértek négyen egymás mellett. 180 fokos sütőbe tettem, pirulásig sütöttem.
Kihűlve -na jó, még langyosan- szeleteltem, tálaláskor porcukorral szórtam.
Tényleg finom lett, mindenki egyik szeletet ette a másik után. Leveles tésztából minden finom. Úgy gondolom, ily módon kelt tészta töltve is finom lenne, tervbe van véve a kipróbálása. :-)
De guszta, ez nekem is jöhetne minden nap :-)
VálaszTörlés