Ilyenek lettek:
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 5 dkg vaj
- 20 dkg reszelt sajt (trappista)
- 3 tojás
Így készült:
A lisztet előbb kevés tejjel simára kevertem, majd hozzáadtam a többi tejet, a vajat és sót. Kavargatva sűrűre főztem. Annyira sűrű lett, hogy kavarni is nehéz volt, de kicsit hagytam főni.
Levettem, elkevertem előbb a sajtot benne, míg felolvadt, majd egyenként a tojásokat adtam hozzá. Mindegyikkel addig kevertem, míg egynemű lett a massza.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanállal kis halmokat pakoltam, helyet hagyva közöttük.
Előmelegített, 200 fokos sütőbe tettem, s addig sültek, míg szépen megpirultak.
Kivéve is megtartották a formájukat.
Frissen, langyosan volt a legfinomabb, de én másnap is szívesen rájártam a maradékra. Most, hogy ennek a titkát is kifürkésztem, biztosan fogom még sütni!
Milyen szép puffancsokat készítettél! :) Hasonló már nálunk is készült úgy hogy tudom milyen finom.
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :-)
Törlés