A kedvenc hókifli receptemet kerestem elő, csakhogy most teljes egészében zsírral készült. És jelentem, finomabb, mint margarinnal. Legalábbis nekem jobban ízlik így.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 22 dkg zsír
- 2-2,5 dl tejföl
- csipet só
- 1 teáskanál porcukor
- gyümölcszselé tölteni
- vaníliás porcukor forgatni
Így készült:
A lisztet. sót, cukrot tálba tettem, elmorzsoltam a zsírral. Hozzáadtam kanalanként a tejfölt, annyit, hogy jól gyúrható, rugalmas tésztát kapjak.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, közepes pogácsaszaggatóval korongokat vágtam ki belőle. Mindegyikre 1-1 félbevágott gyümölcszselé darabot tettem. A tészta két szélét felhajtottam egymásra, kissé össze is nyomtam.
180 fokos sütőben világosra sütöttem.
Még azon melegében vaníliás porcukorba forgattam.
Sokáig el kéne állnia, de már egy kevés van belőle, a karácsonyt sem éri meg! :-)
Délutánonként már sütögettem aprósütiket, ajándékozás céljából meg gyerekeknek iskolába vinni. De a karácsonyra való sütést holnapra tervezem, többek között nagy adag lekváros hókiflit, Leányzó egyik kedvencét. Meg mindenki másét. :-)
Elkészült a szilvalekváros változat is. Az előző is finom, persze, hogy az, de a szilvalekváros az igazi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése