2018. augusztus 17., péntek

Sajtos-sonkás cukkinitekercs

Gondolkodtam rajta, hogy megörökítsem-e, mert megosztó volt nálunk a fogadtatás. A gyerekek azt mondták rá, hogy meg lehet enni, de ilyet többet ne csináljak. Anyósomnak kimondottan ízlett, én is jóízűen ettem belőle vacsorára.
Egy receptvideóban láttam (eredeti itt), s a lényeget megragadva, saját ízlésre alakítva, elkészítettem.

Hozzávalók:

  • 1 cukkini/tök
  • só, bors
  • kapor
  • 6 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tömlős sajt (2×100 g)
  • sonkaszeletek
Így készült:
A cukkinit/tököt ( tököt használtam) megmostam (még rántani való méret volt, de nem túl kicsi), héjastul lereszeltem. Sóztam, borsoztam, apróra vágott kaprot kevertem hozzá és a tojásokat, valamint a lisztet.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibéleltem, beleöntöttem a masszát s 180 fokon megsütöttem. Addig, míg enyhén pirulni kezdett.
Mikor kihűlt, lekentem a sajttal, kiraktam a sonkaszeletekkel és feltekertem.
Mintegy fél órát hagytam pihenni, majd szeleteltem.
Zöldségekkel ettük.
Szerintem ami miatt nem aratott osztatlan sikert, az a cukkinilepény állaga. Puha. Azt kérdezték a gyerekek, miért nem sütöttem meg jobban. Meg volt az sülve, de hát a tökfélék már olyanok. A tökfasírt sem lesz olyan jó ropogós, mint krumpliból készült változata. Az ízével nem volt semmi baj.

1 megjegyzés: