Saját termésből készült süti! :-) Idén először tettek ki magukért kis gyümölcsfáink. Nem volt eget verő mennyiség, ettünk róluk jó sokat, a sárgabarackból lekvár is készült, körtéből néhány üveg befőtt, de a szilvából csak gombóc meg süti.
Egy régi szakácskönyvből inspirálódtam. Az alja mandulás lap lett volna, rajta őszibarack, piskótamasszával leöntve s sütve. Egyik porcikája sem egyezik meg az eredetivel, de így is finom süti sült ki belőle. A szilvás sütik mindig finomak! :-)
Hozzávalók:
A diós laphoz:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 nagy tojás
- 1 evőkanál joghurt
Töltelék:
- szilva (kb. 1 kg)
- 10 dkg cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 2 evőkanál gríz
A kavart tésztához:
- 2 tojás
- 12 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 dl joghurt
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Így készült:
A szilvát megmostam, feleztem, magját kiszedtem. Rászórtam a cukrot, fahéjat, grízt, alaposan összeforgattam.
A diós laphoz valókat tésztává gyúrtam. Tepsi méretűre nyújtottam (28×32 cm-es). Kikent tepsibe tettem. Rápakoltam a szilvát, egymás mellé, hogy mindenhova jusson,
A kavart tésztához valókat csomómentesre kevertem, s rácsorgattam a szilva tetejére.
180 fokos sütőben sütöttem, míg a teteje szépen megpirult.
Így, hogy saját termésből készült, biztos még finomabb lett :-) A szilva fahéj párosítás mindig nyerő, hát még hozzá a diós alap... csodás lehetett :-)
VálaszTörlésNagyon finom lehet guszta! Diós sütit olyan rég ettem pedig szeretem, csak nekem zöldségesbe kell megvennem és vagy nincs dió vagy túl drága:)
VálaszTörlésDe jó ez a recept, tetszik nagyon.
VálaszTörlés