2019. május 26., vasárnap

Mexikói csirke

Ez az étel is viszonylag egyszerű, és nagyon finom. Meg kiadós is. Ha jól emlékszem, egy újságban látott recept alapján készült először, legalábbis az ötletet onnan csentem, de a kamra tartalma s ízlésünk alapján készült el.
Azért egyszerű, mert csak a csirkehúst kell megpárolni a hagymával, no meg egy répát megpucolni s felaprítani, a többi hozzávaló már konzerv, csak bele kell borítani s összefőzni. Fiamnak szoktam sütni-párolni s lefagyasztani csirkehúst, ha az kéznél van, még annál is egyszerűbb elkészíteni. Rizst készítek mellé, vagy bulgurt.

Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 babkonzerv
  • 1 kukoricakonzerv
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • bors
  • pirospaprika
  • csili ízlés szerint

Így készült:
A hagymát apróra vágtam, az olajon megpároltam. Közben a húst csíkokra vágtam. A répát megpucoltam, felaprítottam. A hagymára dobtam mindkettőt, sóztam, s fedő alatt hagytam puhára párolódni. Beleborítottam a konzerveket, sűrített paradicsomot, fűszereztem ízlés szerint, s még egy kis vizet is öntöttem alá, hogy szaftosabb legyen. Összefőztem, megkóstoltam, szükség szerint még sóztam vagy fűszereztem s kész is.
Bulgurral készült:
Itt pedig rizzsel:


2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönöm! Mi szeretjük, még a Férjem is, annak ellenére, hogy paradicsomos! :-)

      Törlés