Azért egyszerű, mert csak a csirkehúst kell megpárolni a hagymával, no meg egy répát megpucolni s felaprítani, a többi hozzávaló már konzerv, csak bele kell borítani s összefőzni. Fiamnak szoktam sütni-párolni s lefagyasztani csirkehúst, ha az kéznél van, még annál is egyszerűbb elkészíteni. Rizst készítek mellé, vagy bulgurt.
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemellfilé
- 1 fej hagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 babkonzerv
- 1 kukoricakonzerv
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- só
- bors
- pirospaprika
- csili ízlés szerint
Így készült:
A hagymát apróra vágtam, az olajon megpároltam. Közben a húst csíkokra vágtam. A répát megpucoltam, felaprítottam. A hagymára dobtam mindkettőt, sóztam, s fedő alatt hagytam puhára párolódni. Beleborítottam a konzerveket, sűrített paradicsomot, fűszereztem ízlés szerint, s még egy kis vizet is öntöttem alá, hogy szaftosabb legyen. Összefőztem, megkóstoltam, szükség szerint még sóztam vagy fűszereztem s kész is.
Bulgurral készült:
Itt pedig rizzsel:
Nagyon finom lehet guszta!
VálaszTörlésKöszönöm! Mi szeretjük, még a Férjem is, annak ellenére, hogy paradicsomos! :-)
Törlés