Mikor megláttam ezt a sütit, elhatároztam, hogy húsvétra elkészítem. Az időközben hosszúra nyúlt sütendők listájának az élére helyeztem, így volt esélye. Elkészült, persze csak az ötletet csentem, amiért köszönet. Saját linzerreceptemet használtam, mákkal feldobva, a narancslekvár, ami miatt megragadott az egész, mindenképp maradt, fehér csoki híján pedig barna lett a teteje. Szerettük! 😋
Hozzávalók:
A tésztához:
- 70 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 2 tojássárga+ 1 egész tojás
- 1 citrom lereszelt héja
- 2 evőkanál egész mákszem
- 1 üveg narancslekvár
- 10 dkg étcsokoládé+3 evőkanál olaj
Így készült:
A lisztet, sót, cukrot, sütőport összevegyítettem, elmorzsoltam a margarinnal és a zsírral. Hozzáadtam a citromhéjat és mákszemeket, és a tojásokkal összegyúrtam.
A tészta pihent 1-2 órányit, de ez el is maradhat.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, úgy fél centi vékonyra. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggattam, tepsibe rakosgattam. 180 fokos sütőben 6-8 perc alatt megsütöttem őket. Nem kell, hogy megpiruljanak, csak egész enyhén a széle, akkor már jó is.
A kisült korongokat kettesével narancslekvárral összeragasztottam.
A csokit gőz fölött az olajjal felolvasztottam. A sütik egy részét teljesen bevontam, a többit csak becsorgattam.
A narancslekvár nem bizonyult elegendőnek, így másfajta került a maradék korongokba. Úgy is finom, persze, de ha van, érdemes bele az ajánlottat használni.
Nagyon finom lehetett a sütid a narancslekvárral! És látványnak is nagyon vonzóak, mindkét díszítés 😀.
VálaszTörlésNagyon mutatósak és igen finomak lehettek én is tudnám szeretni:)
VálaszTörlés