Mákos-narancslekváros isler

 Mikor megláttam ezt a sütit, elhatároztam, hogy húsvétra elkészítem. Az időközben hosszúra nyúlt sütendők listájának az élére helyeztem, így volt esélye. Elkészült, persze csak az ötletet csentem, amiért köszönet. Saját linzerreceptemet használtam, mákkal feldobva, a narancslekvár, ami miatt megragadott az egész, mindenképp maradt, fehér csoki híján pedig barna lett a teteje. Szerettük! 😋


Hozzávalók:
A tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg margarin
  • 10 dkg zsír
  • 2 tojássárga+ 1 egész tojás
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 2 evőkanál egész mákszem
  • 1 üveg narancslekvár
  • 10 dkg étcsokoládé+3 evőkanál olaj
Így készült:
A lisztet, sót, cukrot, sütőport összevegyítettem, elmorzsoltam a margarinnal és a zsírral. Hozzáadtam a citromhéjat és mákszemeket, és a tojásokkal összegyúrtam.
A tészta pihent 1-2 órányit, de ez el is maradhat.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, úgy fél centi vékonyra. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggattam, tepsibe rakosgattam. 180 fokos sütőben 6-8 perc alatt megsütöttem őket. Nem kell, hogy megpiruljanak, csak egész enyhén a széle, akkor már jó is. 
A kisült korongokat kettesével narancslekvárral összeragasztottam. 
A csokit gőz fölött az olajjal felolvasztottam. A sütik egy részét teljesen bevontam, a többit csak becsorgattam.


A narancslekvár nem bizonyult elegendőnek, így másfajta került a maradék korongokba. Úgy is finom, persze, de ha van, érdemes bele az ajánlottat használni.




2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett a sütid a narancslekvárral! És látványnak is nagyon vonzóak, mindkét díszítés 😀.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon mutatósak és igen finomak lehettek én is tudnám szeretni:)

    VálaszTörlés

Pisztáciás- erdei gyümölcsös torta

 Ha már tortáknál tartunk, itt a legutóbbi is, ami csak néhány hete készült. Nem csak Leányzónk, Fiúnk is öregszik: Ő már 26 lett. Utánaszám...