Most azon morfondírozok, hol folytassam. Persze, hogy sok recept gyűlt össze, mert ha hét közben nem is rendszeresen, de hétvégente annál többet sütök-főzök. Ez a kifli több társával akkor készült, mikor épp mindkét gyermekem itthon volt. Mindig készül valami olyan is, amit nem kell 1-2 napon belül megetetni a barátokkal, hanem egész héten rájárhatnak, vagy elvihetik magukkal órák közti energiaadónak. Ezt a roppanós kiflit bátran lehet napokig tárolni:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
- 12 dkg margarin
- 13 dkg zsír
- 1 egész tojás+ 2 sárgája
- 0,5 dl tej
- mogyorókrém
- porcukor
Így készült:
A lisztet elvegyítettem a sóval, sütőporral, porcukorral, vaníliás cukorral, majd elmorzsoltam a margarinnal és zsírral. Hozzáadtam a tojásokat és apránként adagolva annyi tejet, hogy összeálljon a tészta.
A tésztát 5 gombócra osztottam. Mindegyiket vékony kerek lappá nyújtottam, s félbe, négybe, majd mindegyik negyedet még kettőbe vágtam. Mogyorókrémmel töltöttem, felsodortam, meghajlítottam, sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam.
180 fokon világosra sütöttem őket- addig míg épp pirulni kezdtek.
Még melegen porcukorral szórtam be.
Persze lekvárral vagy dióval is tölthető, most éppen mogyorókrém került bele. Leányzóm nagy rajongója...
Látszik rajtuk, hogy nagyon finomak! :)
VálaszTörlésFinom lehetett, a mogyorókrém a kedvencem. Bár inkább csak reggelire, vajas kiflire kenve, de sütiben is csodás lehet 😊
VálaszTörlésFinom volt, hát még annak, aki szereti a mogyorókrémet! Én annyira nem barátkoztam meg vele, mondjuk nem is nagyon erőltettem, de a gyerekek szeretik. Kenyérre kenve is- én maradok a lekvárosnál. :-)
TörlésNagyon finom lehet már a látványa is azt mutatja!
VálaszTörlésKöszönöm, Éva! :-)
TörlésEz nálunk is nyerő lenne! 😀
VálaszTörlés:-) Biztos vagyok benne!
Törlés