Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- nagy csipet só
- 25 dkg margarin
- 1 nagy evőkanál zsír
- 1,5-2 dl tejföl
- 10 dkg darált dió
A töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- 3-4 evőkanál cukor
- 3-4 evőkanál lekvár
- vaníliás porcukor a forgatáshoz
Így készült:
A lisztet, sót elmorzsoltam a margarinnal és zsírral. Hozzáadtam a diót és kanalanként a tejfölt. Annyit, hogy összeálljon a tészta, gyúrható legyen.
1 órányi pihentetés után 10 gombócra osztottam.
A töltelékhez a diót a cukorral és a lekvárral összekevertem. Narancslekvárt használtam, de a sárgabarack is tökéletes. Annyi lekvár került bele, hogy összeálljon a dió.
A tésztagombócokat egyenként kerekre nyújtottam, 8-ba vágtam, majd megtöltöttem a lekváros dióval, felsodortam, kiflivé hajlítottam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam, 180 fokos sütőben pirulásig sütötem.
Még azon forrón vaníliás porcukorba forgattam.
Most felszusszanhatok egy kicsit, ugyanis a néhány nap megspórolt szabadságot élvezem. Azért ülök itt:-) S kiélvezhetem a konyhám adta lehetőségeket!
Nagyon finom!
VálaszTörlésBoldog karácsonyt!
Any, köszönöm! Boldog karácsonyt!
TörlésFinom kiflik, hasonló a havasi kiflihez. Nálunk is fog készülni az ünnepekre:-)
VálaszTörlésHajni, köszönöm! Kiváló süti az ünnepekre, mindenki szereti, előre elkészíthető, mutatós...
TörlésNagyon szép képeket készítettél, és a "koszorútok" is nagyon szép! A kifli pedig nagyon fincsi lehet :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! Finom bizony, legalábbis a fogyási ráta ezt mutatta:-)
TörlésÍgy dióval csakis isteni lehetett :)
VálaszTörlésKöszönöm, Janka, az volt:-)
TörlésA nagy kedvencem, csinoskákat készítettél. Nagyon szép az adventi koszorútok, hangulatosak a fotóid.
VálaszTörlésJó ötlet volt a tésztájába is diót tenni, így még finomabb lehet! :) Igazi karácsonyi sütike, nagyon guszta! :)
VálaszTörlés