Medvetalp

Annyira jól hangzó neve van ennek a sütinek, hogy muszáj volt megsüssem! :-) No nem csak a neve tette vonzóvá, hanem az is, hogy régi recept, meg hogy diós, meg csokis, és lekváros is. Csupa jó pont. Egy FB oldalon csaptam le a receptre, ezen. Érdemes volt elkészíteni, nagyon-nagyon finom lett.
Az arányokon némileg változtattam, mert nagy tepsiben sütöttem, meg vaj helyett zsírt használtam. Finoman omlós, ízletes süti lett. Legközelebb annyit változtatnék, hogy a mostani édes őszibarack dzsem helyett valami savanykás lekvárt használnék. Mondjuk sárgabarack vagy áfonya jobban illene bele.


Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojássárga
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg zsír
A töltelékhez:
  • 1 üveg lekvár
  • 6 tojásfehérje (volt 2 maradék)
  • csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg étcsokoládé
Így készült:
A lisztet, cukrot, sütőport elmorzsoltam a margarinnal, majd belevegyítettem a diót is. A tojások sárgájával összegyúrtam.
Míg elkészült a töltelék, hagytam a tésztát pihenni.
A csokit lereszeltem.
A tojások fehérjét előbb a csipet sóval, majd a cukorral kemény habbá vertem. Hozzáadtam a darált diót és a lereszelt csokit.
A tésztát kikent tepsibe nyomkodtam. (Kinyújtani is lehet persze, de nem volt kedvem elővenni a deszkát.) Az egyenlő vastagságúra egyengetett tésztát megkentem a lekvárral, majd rásimítottam a diós-csokis habot.
180 fokra előmelegített sütőben kisütöttem. 

Fiam azt mondta, ez jóféle süti, ami nála nagy bók ám. Még útra is vittünk belőle, az autóban mindjárt-mindjárt nyitogatta a sütis dobozt. Szóval, csak ajánlani tudom!

8 megjegyzés:

  1. Finomnak néz ki, én is nyitogatnám a sütis dobozt :-)

    VálaszTörlés
  2. Jaj de jó sütit készítettél! Én is rájárnék az tuti :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett a süti és biztos finom is, minden összetevője kedvemre való. Egyetértek, a csoki és a dió mellé jobban passzol a savanykás lekvár. És köszi a Fb-os oldal ajánlást, csodás receptek vanna ott :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Gerdi! Múltkor tetszett neked a Meszes-hegy és környéke, azóta már feltöltöttem a hegy megmászásáról is a képeket:
    http://karpatutak3.blogspot.hu/2015/05/kirandulas-budajenorol-354-m-magas.html
    Csak egy kis kedvcsinálásnak küldöm :-) Kellemes kirándulást és szép pünkösdöt, majd gondolok rád :-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki ez a kis sütike,mi is imàdunk mindent ami diós.

    VálaszTörlés
  6. A savanykás lekvár-féle nyerő a dió mellett, de szerintem így is pikk-pakk elfogyott :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. El bizony, de lehet, savanykás lekvárral még hamarabb eltűnt volna! :D

      Törlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...