2016. február 28., vasárnap

Mézes banánkenyér

Hiába az elhatározás, hogy nem veszek több receptes lapot, rendszeresen elcsábulok. A legutóbbi szerzeményt lapozgatva Fiam rábökött egy receptre, s kérdezte is: "Anya, süthetek ilyet?" Megnéztük a hozzávalókat, volt otthon minden, ezért hagytam, hadd élvezkedjen. Persze nekem is kijutott belőle, mert képes eltévedni a konyhában. Azaz segítettem neki előkeresni a belevalókat. Kis irányítással és segítséggel finom süti került ki a keze alól. :-)


Hozzávalók:

  • 17 dkg vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 2-3 evőkanál méz
  • nagy csipet fahéj
  • fél csomag sütőpor
  • 2 banán 
  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg kandírozott narancshéj (nekünk 5 dkg házi, zörgősre száradt, megőrölve)
Így készül:
A banánt villával összetörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, cukrot, mézet, s alaposan elkeverjük. A többi hozzávalót is beleforgatjuk, jól összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába borítjuk-simítjuk a masszát.
180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Elég hosszasan sült, a teteje kicsit meg is pirult, mire a belseje már nem ragadt.

(Recept forrása: Meglepetés konyha rejtvény, 2016./1.)
Nem most volt, hogy az utolsó bejegyzést írtam. Ezt is félig megírtam korábban, több, mint egy hete, azóta sem volt időm folytatni. Végre legalább egy szabad hétvégém is lett, amit igyekeztem kihasználni az elhanyagolt tennivalók bepótlására, így a blogra megint csak este jutott időm. A pihenés az még várat magára...

4 megjegyzés:

  1. Annyira imádom a banánkenyeret! :) Látszik rajta, hogy nagyon finom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, Vanilin! :-) Tényleg finom volt, büszke is volt alkotására Fiacskám!

      Törlés
  2. Ügyes a fiatalember! Megvan az utánpótlás, lassan Te már hátradőlhetsz, s készülnek e finomságok :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! :-) Néha nem is bánnám, ha átvennék a fakanalat...

      Törlés