Padlizsánnal már készítettem hasonlót, gondoltam, kipróbálom cukkinivel is. Érdemes volt leváltani a rántott cukkinit, így is finom!
A hozzávaló a kertben termett. Azon kevesek közül való, amelyik hajlandó volt megnőni. Nem tudom, miért, de a mi vidékünket nagyon elkerüli az eső. Egész nyáron a néhány öntözésnyi esőn kívül egy kiadósabbat kaptunk belőle. Az locsolás meg valahogy nem az igazi. Meg vezetékes vízzel nem is olcsó. 😉 Szóval csak teremget, módjával. Annyi nem lesz, hogy be is főzzek a zöldségekből, de a reggelikhez, salátákhoz valót biztosítja belefektetett munkám.
Hozzávalók:
- 2 kisebb cukkini
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- só
- bors, paprika
- bazsalikom, oregánó
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- reszelt sajt
Így készült:
A cukkinit megmostam, héjastul vaskosabb szeletekre vágtam. Sütőpapírral bélelt tepsi alját kiraktam a karikákkal.
A sűrített paradicsomot, olajat, sót, borsot, paprikát, bazsalikomot és oregánót elkevertem. Mindegyik cukkinira kentem belőle, majd sajtot pakoltam a tetejére.
190 fokos sütőbe tettem, s addig sült, míg a sajt szépen ráolvadt, illetve a cukkini megpuhult.
Szintén kertben termett paradicsomot, paprikát, uborkát ettünk hozzá.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésFinom lehetett, főleg így, hogy minden hozzávaló megterem a kertben 😊.
VálaszTörlésFinom, és egyszerű elkészíteni. Csak a sütőben töltött időt kell kivárni...
TörlésNagyon guszta finom lehetett és egészséges friss zöldségekből!
VálaszTörlésKöszönöm, Éva! :-)
TörlésNemcsak titeket kerül az eső,minket is Székesfehérváron és Pákozdon.
VálaszTörlésJó kis recept! Igaz, finomak a rántott zöldségek,de az összes előnyüket elvesztik a kirántással.
Hajrá finom és egészséges receptek!
Ma éjszaka állítólag esni fog. Még most is jó lenne, sok kis paradicsom van.
TörlésA rántott zöldségeket néha sütőben készítem, de olajban is szoktam- ilyenkor bűnözünk...