Talán ilyenkor tennivalóval leginkább teleszórt a mi munkánk. Az első hét után mindig igencsak fáradt vagyok, pedig ez még csak fél hét volt. A péntek délután az egyetlen, ami az enyém lehet, ha nem épp értekezünk, vagy nem a gyerekeket várom haza, vagy a változatosság kedvéért nem fáj a fejem- mint ma. Előbb megpróbáltam kiheverni, aztán összeszedni magam annyira, hogy kitaláljam, mivel pakoljam fel Leányzómat- ugyanis hétfőn közelebb költözik az egyetemhez.
Nem lekváros buktát sütök neki, ez korábban készült, még augusztus közepe táján, a ház csinosításán dolgozó Férjemnek és segítségének. S még jó, hogy sütöttem, mert volt mivel megkínálni a váratlanul betoppanó vendégeket, akiknek nagyon örültünk. Babázhattam kicsit...
Hozzávalók:
- 4 dl tej+ 1 dl
- 3 evőkanál cukor
- 4 dkg élesztő
- 1 kg liszt
- 1 teáskanál só
- 2 dl olaj
- 1 egész tojás+ 3 sárgája
- lekvár tölteni
- porcukor beszórni
Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb kelt tésztából készült dolog. Csak lekvár kell hozzá- nálam most épp ezért készült, mert még elég sok tavalyi maradt, s némelyik üveg már csak félig van, úgy leapadtak- ezeket használtam el. Volt közte málna, bodza, alma. Almából még várja néhány , hogy buktatöltelék legyen.
Nagyon szép mondhatnám kívánatos buktákat sütöttél! Nagyon szeretem különösen a szilvalekvárost:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Éva! Nekem is a szilvalekváros a kedvencem! :-)
TörlésDe szépek lettek, és hogy milyen finomak, azt csak elképzelni tudom 😊.
VálaszTörlésJó tanév kezdést kívánok és erőt a újabb feladatokhoz!
Köszönöm szépen, Katalin, mindent!
TörlésCsodásan foszlós a tészta, látszik rajta ügyes vagy!
VálaszTörlésÓ, köszönöm szépen!
TörlésKöszönöm szépen������
VálaszTörlésSzívesen! :-)
Törlés