Mert nem gyümölcstorta.
Férjem szóvá tette, hogy igencsak rég készítettem utoljára gyümölcstortát. Igaza van, jó néhány éve nem került rá sor, pedig annak idején, mikor hozzájutottam a fenti igen egyszerű recepthez, egymás után sültek a torták az éppen érő gyümölccsel megpakolva. Most csak hasonló készült, vasárnapi édesség gyanánt. Sima kevert süti, barackkal együtt sütve, majd erre került a puding és a tortazselé.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 nagy tojás
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 32 dkg liszt
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl tej
- 4-5 őszibarack
Továbbá:
- 9 dl tej
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 5 dkg vaj
- 2 csomag tortazselé (express)
Így készült:
A barackokat megmostam, vékonyabb szeletekre vágtam.
A tésztához a tojásokat elkevertem a cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral. Hozzáadtam a lisztet, olajat, simára kevertem. Ezután kevertem bele több részletben a tejet.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (28×32 cm-es) simítottam, kiraktam a tetejét a barackszeletekkel.
180 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem.
Mikor a barackos lap kihűlt, megfőztem a pudingot a tejből, pudingporból, cukorból. Mikor megfőtt, hozzákevertem a vajat, s rövid kavargatás után a tésztára simítottam.
Mikor ez is megdermedt, elkészítettem a tortazselét az utasítás szerint, s mikor kezd zselésedni, akkor kanalaztam rá a pudingra.
Kihűlés után szépen szeletelhető.
Ugyan nem most készült, de még javában tart a gyümölcsszezon, épp szilva- azzal is el tudom képzelni.
Nagyon mutatós és finom lehet , tortának is bármikor elfogadnám! Akkor süssek magamnak igaz?
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Éva!
TörlésÉn szívesen megsütöm Neked torta formában is. Eljössz érte?
Nagyon szép lett a sütid, és nagyon finom is lehet. Tényleg beillene tortának is 😊.
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! :-) Ha már ilyen egyetértés van e téren, egyszer csak megsütöm tortaként is. Alkalom is lesz mostanság!
Törlés