Pizzás kiflik

Ha útravaló harapnivalóra van szükség, a "pizzás" péksütemények mindig nyerőek. Hogy most ne a bulikra rendszeresen rendelt csiga legyen, kifli formába bujtattam. Így is kelendő volt.


Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 1 kg liszt
  • 2 teáskanál só
  • 15 dkg margarin
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 egész tojás
A töltelékhez:
  • 1,5 dl sűrített paradicsom
  • 1 mokkáskanálnyi só
  • nagy csipet bors
  • fél-1 teáskanál csípős paprikakrém
  • oregánó, bazsalikom, kakukkfű (1-1 mokkáskanálnyi)
  • 4 evőkanál olívaolaj 
  • 20 dkg sajt (füstölt)
A tetejére:
  • 1 tojás
  • csipet só
  • szezámmag
Így készült:
A tejet a cukorral megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam felfutni.
A lisztet elvegyítettem a sóval, elmorzsoltam a margarinnal és a zsírral. Hozzáadtam a tojásokat és élesztős tejet és összegyúrtam. Ha kemény lenne a tészta, még kerülhet bele kevés tej. Megdagasztottam a tésztát, majd letakarva egy órányit kelni hagytam.
Közben elkészítettem a paradicsomszószt: a sajt kivételével minden hozzávalót összekevertem. A sajtot lereszeltem.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítottam, öt nagy gombócra osztottam. Sorra mindegyiket nagy, kerek lappá nyújtottam, lekentem fűszeres paradicsommal, sajtot szórtam rá. Ketté, negyeddé, majd kisebb szeletekre vágtam, melyeket feltekertem, tepsibe pakoltam.
Lekentem nagy csipet sóval felvert tojással, szezámmaggal szórtam.
180 fokos sütőben pirosra sütöttem a kis hordócskákat.


Kicsit maszatolós volt így, hogy nem egyenként, hanem egyben kentem le a nagy korongot, de így is kipróbáltam. Hát ilyenek lettek. Amúgy finomak voltak, puhán ropogósak. 

7 megjegyzés:

  1. Nagyon helyes, guszta kifliket sütöttél, most kedvem lenne az egyikbe beleharapni 😄.

    VálaszTörlés
  2. Így is tetszetős, én is beleharapnék :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta. A napokban volt nekem is eszembe hogy sütök valami pizzásat végül elhalasztottam:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A pizzás mindig kelendő, minden formában!

      Törlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...