Hozzávalók:
- 6 tojás
- 22 dkg cukor + 7 evőkanállal
- 1 narancs (vagy citrom) leve
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg liszt
- 2 dl tej
- csipet só
- 25-30 dkg eper
Így készült:
Az epret megmostam s mérettől függően 2-4 darabra vágtam.
5 tojást szétválasztottam.
Egy egész tojást és a sárgákat elkevertem a 22 dkg cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadtam a narancslevet, a mikróban megolvasztott margarint és alaposan elkevertem. Belekevertem a lisztet, sütőport, végül több részletben a 2 dl tejet.
A masszát nagy tepsibe simítottam, rászórtam az eperdarabokat.
180 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem.
Közben a fehérjéket előbb a csipet sóval, majd a 7 evőkanál cukorral felvertem, jó keményre.
A megsült sütire simítottam habot, majd visszatettem a sütőbe, de előtte kikapcsoltam. Addig hagytam a forró sütőben, míg a hab egy kis színt kapott. Kihűlés után szeleteltem.
A tészta finom, puha lett. A habon apró cseppek képződtek, akaratom ellenére, de jól áll neki! :-)
Csodás szeletek, nemhiába a hazaiból a legfinomabb :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :-)
TörlésA tavaszban az eper az egyik legjobb dolog, imádom. Ezt a sütit is falnám, nagyon csodásak. Olyan szépen sorakoznak és az a vastag habréteg, hmmm... :)
VálaszTörlésKöszönöm, Vanilin! Én mindent szeretek a tavaszban, de legjobban a sok zöldet. Persze az eper sem kullog hátul! :-)
TörlésAz apró cseppeket a habon- angyalok könnyének hívják, mert sír a süti! :) A süti önmagát díszíti így, szerintem nagyon szép :) Az epret szeretem, és nemcsak sütiben :D
VálaszTörlésVicuska, már megint tanultam tőled! :-) Még nem hallottam ezt a megnevezést a habon megjelenő cseppekre. De miért is sír a süti? Csak nem, mert megesszük? :D
Törlés