Az utóbbi időben nem egy recept került fel a blogra az újabban vásárolgatott kisméretű receptes magazinokból. Azokból, amelyek olvasói recepteket tartalmaznak. Szeretem őket, szinte mindegyikben találok elkészítésre méltót. Sőt nem egyre rögtön lecsaptam, pedig jellemzően hónapokig rakosgatom a bejelölt újságot, mire sort kerítek rá. Ez a recept is váratott magára, de jó volt a megérzésem, nagyon-nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell
- 1 nagy fej hagyma
- olaj
- só, bors
- kurkuma, curry
- 4 darab nagy krumpli
- 3 közepes sárgarépa
- petrezselyem
- 6 nagy tojás
Így készült:
A hagymát kockákra vágtam, kevés olajon, sóval párolódni tettem.
A csirkemellet kifiléztem, húsát kisebb kockákra vágtam. A megpárolódott hagymához adtam, néhányszor megkeverve puhára pároltam. A végén készre sóztam, borsot, kevés curryt és kurkumát adtam hozzá.
Közben a megpucolt krumplit és répát kockákra vágtam, sóztam, wokban kevés olajon majdnem puhára pároltam.
A zöldségeket és húst összekevertem, tepsiben elegyengettem, a csipet sóval felvert tojást ráöntöttem, s előmelegített sütőben pirulásig sütöttem.
Uborkasalátát ettünk hozzá.
Kifelejtettem belőle a petrezselymet, így a tetejére került 1-1 levélke. No meg a tojást sütőporral kellett volna felverni, ezt szándékosan hagytam ki belőle. Pedig lehet, így magasabb lett volna. Vagy kisebb tepsibe kellett volna süssem. Vagy többet:-) Mert ami maradt másnapra, hidegen is elfogyott.
El tudom képzelni más zöldségekkel is dúsítva, mondjuk brokkolival, kelbimbóval vagy éppen zöldbabbal.
Eredeti recept itt: Receptözön, 2012/7. A recept beküldője szerint ez egy arab étel, de megállja a helyét a magyar asztalon is:-)
Milyen jó kis egytálétel, kár lett volna, ha nem teszed fel! :) Attól, hogy nem süti, nyugodtan hozhatsz máskor is ilyen jó kis ételleírást, szívesen vesszük! :)
VálaszTörlésHankka, rendben! Így legalább nem fogjátok azt hinni, hogy sütin tartom a családot:-)))
TörlésMicsoda összetevők, nagyon finom lehetett!
VálaszTörlés