Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- fél citrom leve és lereszelt héja
- fél csomag sütőpor
- csipet só
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 18 dkg cukor
- 1 üveg meggybefőtt
A habhoz:
- 4 dl tejszín
- 1 evőkanál cukor
Így készült:
A piskótához a tojásokat szétválasztottam. A sárgákat fele cukorral és a sütőporral kikevertem, majd hozzákevertem a fél citrom héját és levét. A fehérjéket előbb a csipet sóval, majd a cukorral felvertem. Hozzáadtam a sárgájához, majd kanalanként hozzákevertem a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát, 180 fokon kisütöttem.
A meggyet szűrőbe öntöttem.
A krémhez a pudingporból, tejből, vaníliás cukorból pudingot főztem. Időnként megkavarva hagytam kihűlni. Közben a puha margarint a cukorral elkevertem, s kanalanként hozzáadtam a pudingot. Habosra kevertem, majd rákentem a kihűlt piskótára.
A krém tetején elosztottam a meggyet, kissé bele is nyomkodtam a krémbe.
A tejszínt a cukorral kemény habbá vertem, a krém tetejére simítottam.
Finom volt:-) Meggyes, krémes, habos- minden olyan jellemzővel bír, ami számomra előnyt jelent egy sütinél.
Ma délelőtt vendégeink voltak:-) A háztetőn! A szomszéd csörgött, hogy nézzünk már ki. Nem kis meglepetésünkre a kéményen egy gólya kíváncsiskodott, odébb a tetőn még kettő méregette a terepet. Nem járnának jól, ha fészkelőhelynek nézték volna ki a kéményünket, mert napi szinten használjuk. Pedig szívesen látnám őket:-)
Mire az udvar másik felére mentünk, hogy közelebbről megszemlélhessük vendégeinket, ők jobbnak látták továbbállni.
Finom lehetett a süti, főleg a citrommal megbolondított piskótával. A gólyák maradhattak volna még egy kicsit modellkedni a fotókhoz :)
VálaszTörlésKöszönöm, Janka!
TörlésA gólyák megriadtak a fotómasina láttán, nem akartak modellkedni:-)
Szerintem süti nélkül be sem engednének sehova:) Nagyon jól hangzik ez a recept, főleg mert ezer éve nem volt szerencsém meggyet enni. Gólyát is rég láttam, mardhattak volna még:)
VálaszTörlésÍgy van, Trollanyu, az már alap, hogy én minden összejövetelre viszek sütit:-)
TörlésKüldöm hozzád a gólyákat:-) S küldök velük meggyes sütit is... csakhogy Te úgysem ehetnél belőle....
Elegáns, finom meggyes olyan rózsaszínűnek láttam a krémet, hogy azt hittem a meggylében főzted meg a pudingot :) A gólyák azért mentek el Gerdi,mert nem kaptak ebből a finomságból :)
VálaszTörlésKöszönöm, Vicuska! Nem is rossz ötlet meggylében főzni a pudingot, meggyesebb ízű lett volna.
TörlésHa tudtam volna, hogy a süti kell nekik:-)
Finomat sütöttél ismét, mint mindig :-) Szépek a gólyák, kár hogy nem tudnak fészkelni nálatok....
VálaszTörlésKatalin, köszönöm!
TörlésNem biztos, hogy örülnénk a kéményen fészkelő gólyáknak... Az utca végén van felállítva nekik "műfészek", de abban nem lakik gólya.
Nagyon szuper recept! Tök jók a gólyás képek ;)
VálaszTörlésKöszönöm, Lilla!
TörlésImádom az ilyen habos sütiket és a gólyákat is! <3
VálaszTörlésZsuzsa, én is, mindkettőt:-)
TörlésNagyon jól néz ki! Ezt tuti, hogy kipróbálom, mert fincsinek tűnik!
VálaszTörlésNagyon finom lehet ez a süti. :P
VálaszTörlésA gólyák olyan édesek... Nekünk hatalmas az udvarunk (600 négyszögöles) és minden nap jönnek a gólyák a kertünk végébe - biztos össze tudnak ott szedni egy kis élelmet. :)