Habos meggyes süti

A május nálunk bővelkedik családi eseményekben. Névnap, szülinapok, házassági évfordulók... s most még egy lakásavató buli is becsöppent mindezek közé. Mi mást lehet tenni- összevonni az eseményeket egy kalap alá:-) Én meg süti meg torta nélkül nem állítanék be:-) A torta ezúttal csokis volt, de nagyon. Süti meg kétféle készült, egyik szintén csokis, a másik kinézett recept- hogy, hogy nem- kakaós piskóta alapú meggyes lett volna, ezért gyorsan átírtam a forgatókönyvet: kitaláltam egy meggyeset, de csoki és kakaó nélkül.

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 6 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • fél citrom leve és lereszelt héja
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 18 dkg cukor
  • 1 üveg meggybefőtt
A habhoz:
  • 4 dl tejszín
  • 1 evőkanál cukor
Így készült:
A piskótához a tojásokat szétválasztottam. A sárgákat fele cukorral és a sütőporral kikevertem, majd hozzákevertem a fél citrom héját és levét. A fehérjéket előbb a csipet sóval, majd a cukorral felvertem. Hozzáadtam a sárgájához, majd kanalanként hozzákevertem a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát, 180 fokon kisütöttem.
A meggyet szűrőbe öntöttem.
A krémhez a pudingporból, tejből, vaníliás cukorból pudingot főztem. Időnként megkavarva hagytam kihűlni. Közben a puha margarint a cukorral elkevertem, s  kanalanként hozzáadtam a pudingot. Habosra kevertem, majd rákentem a kihűlt piskótára. 
A krém tetején elosztottam a meggyet, kissé bele is nyomkodtam a krémbe.
A tejszínt a cukorral kemény habbá vertem, a krém tetejére simítottam.

Finom volt:-) Meggyes, krémes, habos- minden olyan jellemzővel bír, ami számomra előnyt jelent egy sütinél.

Ma délelőtt vendégeink voltak:-) A háztetőn! A szomszéd csörgött, hogy nézzünk már ki. Nem kis meglepetésünkre a kéményen egy gólya kíváncsiskodott, odébb a tetőn még kettő méregette a terepet. Nem járnának jól, ha fészkelőhelynek nézték volna ki a kéményünket, mert napi szinten használjuk. Pedig szívesen látnám őket:-)

Mire az udvar másik felére mentünk, hogy közelebbről megszemlélhessük vendégeinket, ők jobbnak látták továbbállni. 


14 megjegyzés:

  1. Finom lehetett a süti, főleg a citrommal megbolondított piskótával. A gólyák maradhattak volna még egy kicsit modellkedni a fotókhoz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Janka!
      A gólyák megriadtak a fotómasina láttán, nem akartak modellkedni:-)

      Törlés
  2. Szerintem süti nélkül be sem engednének sehova:) Nagyon jól hangzik ez a recept, főleg mert ezer éve nem volt szerencsém meggyet enni. Gólyát is rég láttam, mardhattak volna még:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van, Trollanyu, az már alap, hogy én minden összejövetelre viszek sütit:-)
      Küldöm hozzád a gólyákat:-) S küldök velük meggyes sütit is... csakhogy Te úgysem ehetnél belőle....

      Törlés
  3. Elegáns, finom meggyes olyan rózsaszínűnek láttam a krémet, hogy azt hittem a meggylében főzted meg a pudingot :) A gólyák azért mentek el Gerdi,mert nem kaptak ebből a finomságból :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Vicuska! Nem is rossz ötlet meggylében főzni a pudingot, meggyesebb ízű lett volna.
      Ha tudtam volna, hogy a süti kell nekik:-)

      Törlés
  4. Finomat sütöttél ismét, mint mindig :-) Szépek a gólyák, kár hogy nem tudnak fészkelni nálatok....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin, köszönöm!
      Nem biztos, hogy örülnénk a kéményen fészkelő gólyáknak... Az utca végén van felállítva nekik "műfészek", de abban nem lakik gólya.

      Törlés
  5. Nagyon szuper recept! Tök jók a gólyás képek ;)

    VálaszTörlés
  6. Imádom az ilyen habos sütiket és a gólyákat is! <3

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól néz ki! Ezt tuti, hogy kipróbálom, mert fincsinek tűnik!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon finom lehet ez a süti. :P

    A gólyák olyan édesek... Nekünk hatalmas az udvarunk (600 négyszögöles) és minden nap jönnek a gólyák a kertünk végébe - biztos össze tudnak ott szedni egy kis élelmet. :)

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...