2016. május 17., kedd

Lotti szelet

De rég készült ez a süti! Még április első harmadában volt, hogy Leányzóm betöltötte 14. életévét. Bizony jól eltelt az idő, nemrég aprócska fürtöském ősszel középiskolába megy. Persze hogy megünnepeltük, itt volt a család apraja-nagyja, én meg süthettem-főzhettem kedvemre. Jó sok süti készült, többség régi recept, ez viszont új volt. A receptre itt leltem rá már régebben, s érdekesnek találtam. Nemcsak érdekes, finom is. 

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 5 tojássárga
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • felébe kakaó és 2-3 evőkanál tej
A töltelékhez:
  • kis üveg sárgabaracklekvár
  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • citromhéj
Így készült:
A lisztet, margarint elmorzsoltam, hozzáadtam a porcukrot, sárgákat, sütőport és összegyúrtam. Kettévettem, felébe belegyúrtam a kakaót és tejet.
A barna tésztát tepsi méretűre nyújtottam, kikent tepsibe tettem, lekentem lekvárral. Rátettem a kinyújtott világos lapot.
A tojásfehérjéket a cukorral felvertem, elkevertem benne a darált diót és citromhéjat.
A dióhabot a süti tetején elkentem.
180 fokos sütőben kisütöttem.


3 megjegyzés:

  1. Szeretem a diós sütit és ez nagyszerűen hangzik, a neve is aranyos. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :-) És még finom is! Mert mi is szeretjük a diós sütiket! :-)

      Törlés
  2. Szép süti, szép névvel, mi is szeretjük a diósakat :)

    VálaszTörlés