2016. május 25., szerda

Túrókrémes szalalkális lapok

Számomra az utóbbi két hónapban sütött sütik legfinomabbja. Amúgy is szeretem a szalalkális lapokból álló süteményeket, de ez a túrókrémmel különösen jól sikerült.

 Hozzávalók:
A lapokhoz:

  • 45 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 nagy tojás
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 dl tej
  • 15 dkg porcukor
A krémhez:
  • 5 evőkanál rétesliszt
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg túró
Így készült:
A szalalkálit elkevertem a tejben.
A lisztet a margarinnal elmorzsoltam, hozzáadtam a tojást, a cukrot, szalalkális tejet és összegyúrtam a tésztát.
3 részre osztottam, mindegyiket tepsi méretűre nyújtottam s tepsi hátán világosra sütöttem.
A krémhez a réteslisztet kevés tejjel simára kevertem, majd több részletben hozzákevertem a többi tejet.A vaníliás cukor hozzáadásával sűrűre főztem. Kevergetve hagytam kihűlni.
Közben a vajat a cukorral elkevertem, s kanalanként hozzákevertem a kihűlt lisztes pépet. Végül a szűrőn átnyomott túrót kevertem hozzá.
Megtöltöttem a lapokat a krémmel. Kissé lenyomkodtam s nem sokára szeleteltem is.





5 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet én is nagyon szeretem a szalalkális sütiket! Milyen szép vastag lett a tészta, jó lenne beleharapni:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, köszönöm! Finom volt, én nagyon szerettem, ettem is belőle jócskán! :-)

      Törlés
  2. De szép szeletek, jöhetne most belőle :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! Sajnos nem küldhetek belőle, mert korábban készült, mint minden mostanság közzétett recept...

      Törlés
  3. Túrókrémes! Csakis finom lehet!

    VálaszTörlés