Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 45 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 nagy tojás
- 1 csomag szalalkáli
- 1 dl tej
- 15 dkg porcukor
A krémhez:
- 5 evőkanál rétesliszt
- 5 dl tej
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 25 dkg túró
Így készült:
A szalalkálit elkevertem a tejben.
A lisztet a margarinnal elmorzsoltam, hozzáadtam a tojást, a cukrot, szalalkális tejet és összegyúrtam a tésztát.
3 részre osztottam, mindegyiket tepsi méretűre nyújtottam s tepsi hátán világosra sütöttem.
A krémhez a réteslisztet kevés tejjel simára kevertem, majd több részletben hozzákevertem a többi tejet.A vaníliás cukor hozzáadásával sűrűre főztem. Kevergetve hagytam kihűlni.
Közben a vajat a cukorral elkevertem, s kanalanként hozzákevertem a kihűlt lisztes pépet. Végül a szűrőn átnyomott túrót kevertem hozzá.
Megtöltöttem a lapokat a krémmel. Kissé lenyomkodtam s nem sokára szeleteltem is.
Nagyon finom lehet én is nagyon szeretem a szalalkális sütiket! Milyen szép vastag lett a tészta, jó lenne beleharapni:-)
VálaszTörlésÉva, köszönöm! Finom volt, én nagyon szerettem, ettem is belőle jócskán! :-)
TörlésDe szép szeletek, jöhetne most belőle :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! Sajnos nem küldhetek belőle, mert korábban készült, mint minden mostanság közzétett recept...
TörlésTúrókrémes! Csakis finom lehet!
VálaszTörlés