2016. június 5., vasárnap

Sajtos rudak

A gyengéim a sós rágcsálnivalók, főleg, ha sajtosak és jó ropogósak. Már eltelt néhány hét, hogy utoljára sütöttem- egész pontosan három, Leányzó konfirmálására is készült nagy adag belőle-, így már hiányát éreztem. Tegnap délután gyúrtam egy adagra valót belőle, hogy legyen mire rájárjak.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1,5 teáskanál só
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 tojássárga
  • 2 evőkanál tejföl
Így készült:
A lisztet, sót (púpozottan mérve az egész teáskanállal) elmorzsoltam a margarinnal. majd hozzáadtam a reszelt sajtot, tojássárgákat és két púpozott evőkanál tejfölt. Ha nem állna össze, kerülhet még bele tejföl.
A tésztát kinyújtottam, derelyemetszővel csíkokra vágtam s tepsibe pakolgattam.
180 fokos sütőben sárgára sütöttem őket.
Legközelebb zsírral készítem, vagy legalábbis egy részét a margarinnak zsírral helyettesítem, mert azzal még omlósabb lenne. Csak most nem gondolkodtam előre s éppen nem volt itthon. De így is finom, most is épp azt rágcsálom! :-) 
A tetejére lehet szórni magokat, persze miután lekentük tojással; nem rontaná el, most azonban "csurin" hagytam. 

2 megjegyzés:

  1. Gerdi, úgy emlékszem (csak mert rég volt), hogy a sajtos ropinak is ez volt a receptje. Rúdban sem lehet rossz, én nagyon szerettem :)

    VálaszTörlés
  2. Ez is finom lehet! Igen, hogy hasonló a sajtos stanglidhoz, tudom, mert azt sokszor készítem a recepted alapján :-) Sokféle magvat szórok a tetejére, és zsír is van benn. Valóban nagyon finom omlós, de én még egy mokkáskanál szódabikarbónát is szoktam beletenni, attól kicsit jobban megdagadnak és még omlósabbak esznek :-)

    VálaszTörlés