Ilyen lett:
Hozzávalók:
2 dl-es bögrével mérve:
- 3 nagy tojás
- 1 bögre cukor
- 2 teáskanál vaníliás cukor
- 1 bögre olaj
- 3 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 bögre tejföl
- 0,5 bögre tej
- 2 evőkanál kakaó + 2 evőkanál tej
- szilva
- 1-1 maréknyi darált dió és cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
Így készült:
A szilvát megmostam, feleztem, kimagoztam.
A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral elkevertem. Hozzáadtam a lisztet, sütőport, olajat, tejfölt, tejet és alaposan elkevertem.
A tepsit sütőpapírral béleltem, a massza háromnegyed részét beleborítottam. A többibe elkevertem a kakaót és kicsi tejet, s a tepsiben lévő masszára kanalaztam.
Elsimítottam, a tetejét kiraktam a felezett szilvákkal.
A tetejére szórtam a dió-cukor-fahéj keveréket.
180 fokos sütőbe tettem, tűpróbáig sütöttem.
A tetejét olyan sűrűn pakoltam tele szilvával, hogy szegény tészta nem tudott érvényesülni. Legalábbis erre fogom, hogy kicsit tömör lett, főleg a kakaós rész, pedig az ilyen kevert tészta mindig felnő és pihe-puha lesz. Most kicsit harapósabb, de ettől eltekintve nagyon finom lett.
Nagyon jól néz ki, és biztos gyorsan fogyott ez is :-)
VálaszTörlésA lekvárod is biztos nagyon finom lett!