Hozzávalók:
- 30 dkg cukor
- 4 nagy tojás
- 25 dkg vaj
- 50 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 nagy csipet szódabikarbóna
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg aszalt szilva
Így készült:
A csokit nagyobb darabokra vágtam, az aszalt szilvát is feldaraboltam.
A vajat mikróban megolvasztottam.
A cukrot a tojásokkal alaposan elkevertem, majd az olvasztott vajjal is kavargattam egy keveset. Beleborítottam a többi hozzávalót, azaz lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát, legvégül a darabolt csokit és szilvát. Alaposan összekevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe két teáskanál segítségével kis halmokat rakosgattam, távol egymástól, mert sülés közben elterül a massza.
180 fokos sütőbe világosra sütöttem.
Nemcsak gyorsan elkészül, de nagyon finom is! Nekem legjobban a szilvadarabkák ízlettek benne.
Kerülhet bele aszalt gyümölcs helyett dió vagy mogyoró darabolva, de a csokit nem hagynám ki! :-) Gergő szerint egy kis fahéj sem ártott volna bele, de nekem most így volt jó. Majd talán legközelebb...
Nagyon finom lehet! Most én is hasonlót szeretnék csinálni aszaltam kevés áfonyát azt szeretném beletenni :)
VálaszTörlésKöszönöm, Éva, finom volt ! Az aszalt áfonya is nagyon finom sütikben. Én még sosem aszaltam, néha készen veszek. Csak úgy elrágcsálni is szeretjük...
TörlésCsodás elemózsiát kaptak a gyerekek. :) Kipróbálom én is, mert nagyon tetszik.
VálaszTörlésKöszönöm, Vanilin! Mindenképp megér egy próbát! :-) Sok sikert hozzá!
TörlésJó kis keksz! Nem tudom... mostanában valahogy nekem is mindig keksz ehetnékem van... :)
VálaszTörlésKöszönöm, Gabi! A keksz mindig jól jön. Bár két naponta süthetnék, ha azt szeretném, hogy folyamatosan legyen. :-)
Törlés