Hozzávalók:
- 6 tojásos kakaós piskóta
- 1 csomag vaníliás puding
- 2 + 4 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 25 dkg mascarpone
- 50 dkg túró
A mázhoz:
- 7 dl kóla
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Így készült:
A piskótát a szokásos módon elkészítettem. (Itt írtam részletesen a piskótáról.)
A krémhez a pudingot simára kevertem kicsi tejjel, majd fokozatosan hozzáadtam a többi tejet, végül 2 evőkanál cukrot. Sűrűre főztem. Kevergetve hagytam kihűlni, majd hozzákevertem a mascarponét, amiben előzőleg elkevertem a 4 evőkanál cukrot. Végül hozzáadtam a szitán átpasszírozott túrót.
A kikevert krémet a piskótára simítottam.
A mázhoz a pudingporokat elkevertem kevés kólával, majd a többit is hozzákevertem, és állandóan kavargatva sűrűre főztem.
Néhány percig kavargattam, hogy ne azon forrón kenjem rá a krémre. De kihűteni sem kell, mert akkor nem lesz folyékony. Tehát még melegen, de nem forrón a krémre borítottam, elsimítottam. Hideg helyen hagytam megdermedni.
A cukor nem volt túl sok benne, Sógorom meg is jegyezte, hogy nem is édes, nem is tudja, milyen ízű. Aztán mikor elárultam, miből van a teteje, ráismert. De nekem pont azért ízlett, mert nem émelyítően édes. Persze lehet bele tenni több cukrot, de én nem változtatnék rajta legközelebb sem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése