Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 25 dkg reszelt sajt
- 25 dkg margarin
- 12 dkg zsír
- 1,5 teáskanál só
- 2 tojás
- 4 evőkanál görög joghurt
- a tetejére felvert tojás és lenmag
Így készült:
A lisztet, sót (egy púpozott teáskanál és egy csapott) elvegyítettem. A zsírral, margarinnal, reszelt sajttal elmorzsoltam, majd összegyúrtam a tojásokkal és joghurttal. Kemény, de gyúrható tésztát kell kapnunk.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam a tésztát, lekentem felvert tojással, beszórtam lenmaggal (egy része világos lenmag), derelyemetszővel csíkokra vágtam.
Tepsibe pakoltam, 180 fokon pirosra sütöttem.
Még van belőle néhány darab, egy hét után is jó ropogós, élvezhető,
Görög joghurttal csakis jó lehet, ez is egy szuper verzió. 🙂
VálaszTörlés