Hozzávalók:
- 22 dkg cukor
- 4 tojás
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl tej
- 3 evőkanál méz
- 1 teáskanál mézesfűszer
- 1-1 citrom és narancs lereszelt héja
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet szódabikarbóna
- 1 maréknyi mazsola
- 10 dkg aszalt szilva
- tetejére 10 dkg darabolt dió
Így készült:
Előbb a tojásokat elkevertem a cukorral, majd a mézzel és olajjal, végül beledobáltam mindent, ami még kell bele- az aszalt szilvát kisebb darabokra vágva-, alaposan összekevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe borítottam, a tetejére szórtam a darabolt diót s 180 fokos sütőbe tettem.
Tűpróbáig sütöttem.
Kicsit sok a hozzávaló, vagyis hosszas a felsorolás, de igen egyszerű elkészíteni, s gyorsan kész. Ráadásul mézes ízű! :-)
Kétszer készült, de nem lett teljesen egyforma. A másodjára készült kicsit szárazabb lett, kicsit túlsütöttem, látszik is a fotókon. Az első (ez van a 2. fotón) puhább, morzsálódósabb lett, így finomabb is. Tehát nem kell túlsütni, épp tűpróbáig, azaz míg már nem ragad a beleszúrt hústűre a massza. Azért a megpirult teteje is jelzi, hogy alakulóban a sütink! :-)
A megpirult dió nagyon finom a tetején, ez semmiképp se maradjon ki. Az aszalt gyümölcsök akár el is hagyhatók, vagy másmilyen is kerülhet bele.
Hasonlót már én is csináltam, tudom, hogy nagyon finom. A tiéd is biztos az.
VálaszTörlésMindenkinek ízlett, így merem mondani, hogy finom! :-)
TörlésHány perc után van a tűpróba?
VálaszTörlésKedves Borcsi! Elnézést a megkésett válaszért, de napok óta nem volt időm erre járni. Az én sütőmön nincs időzítő, de annyit sütök, hogy már a süti színéről tudom, hogy kész van-e. De a biztonság kedvéért szoktam tűpróbát is végezni. Ezt úgy 25 perc után javaslom, ha 180 fokon sül. Illetve mikor barnulni kezd a sütemény teteje. Remélem, tudtam segíteni! Jó sütögetést kívánok! Gerdi
Törlés