2017. december 9., szombat

Kevert mézes aszalt gyümölcsökkel

Mézest szerettem volna sütni, de nem volt sem időm, sem kedvem az apróhoz, így alkottam egy kevertet. Alapja a kedvenc kevert, ami már sokféleképpen készült, s beledobáltam még, ami mézesbe is szokott kerülni, meg aszalt gyümölcsöket. Olyan finom lett, hogy rövid időn belül kétszer is elkészült! :-)



Hozzávalók:
  • 22 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl tej
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál mézesfűszer
  • 1-1 citrom és narancs lereszelt héja
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet szódabikarbóna
  • 1 maréknyi mazsola
  • 10 dkg aszalt szilva
  • tetejére 10 dkg darabolt dió
Így készült:
Előbb a tojásokat elkevertem a cukorral, majd a mézzel és olajjal, végül beledobáltam mindent, ami még kell bele- az aszalt szilvát kisebb darabokra vágva-, alaposan összekevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe borítottam, a tetejére szórtam a darabolt diót s 180 fokos sütőbe tettem.
Tűpróbáig sütöttem.

Kicsit sok a hozzávaló, vagyis hosszas a felsorolás, de igen egyszerű elkészíteni, s gyorsan kész. Ráadásul mézes ízű! :-) 
Kétszer készült, de nem lett teljesen egyforma. A másodjára készült kicsit szárazabb lett, kicsit túlsütöttem, látszik is a fotókon. Az első (ez van a 2. fotón) puhább, morzsálódósabb lett, így finomabb is. Tehát nem kell túlsütni, épp tűpróbáig, azaz míg már nem ragad a beleszúrt hústűre a massza. Azért a megpirult teteje is jelzi, hogy alakulóban a sütink! :-)
A megpirult dió nagyon finom a tetején, ez semmiképp se maradjon ki. Az aszalt gyümölcsök akár el is hagyhatók, vagy másmilyen is kerülhet bele.






2 megjegyzés:

  1. Hasonlót már én is csináltam, tudom, hogy nagyon finom. A tiéd is biztos az.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenkinek ízlett, így merem mondani, hogy finom! :-)

      Törlés