Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- kevés olaj
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyem
- 8-10 darab krumpli
- pirospaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
Így készült:
A répát, petrezselymet megpucoltam, felaprítottam.
A hagymát apróra vágtam, az olajon világosra pirítottam. Hozzáadtam a felaprított zöldségeket, rövid ideig együtt pároltam, majd felöntöttem vízzel (kb, 1,5 l). Sóztam, hagytam felfőni.
Közben megpucoltam a krumplit, megmostam, felkockáztam. Mikor a répa majdnem puha, hozzáadtam a krumplit is.
Mikor a krumpli is puha, kevés paprikát és a felaprított petrezselyemleveleket is hozzáadtam, ha szükséges, még sóztam, s kész is.
Nyáron kerülhet bele 1-1 paprika és paradicsom, vagy levestészta, nokedli, amit ezúttal kihagytam, mert elég sűrű lett a leves anélkül is. Amit viszont egyébként nem szoktam már sok éve, most dobtam bele egy leveskockát is, amit a nyaralásról hoztunk haza, ott ugyanis megengedjük a zacskós levest és leveskockát, a gyorsaság, kényelem előtérbe helyezésével.
Finom könnyű nyári leves lehet, pont ilyen meleg napokra :-)
VálaszTörlésNagyon szeretem az ilyen egyszerű leveseket, van egy hasonló receptem annak hamis gulyás a neve!
VálaszTörlés