Aszalt paradicsomos-olajbogyós sós rudak

Férjem jó előre figyelmeztetett, ne vigyem megint túlzásba az ünnepekre való sütés-főzést. De mikor Leányzóm megkérdezte, hányféle sütit sütöttem, meg sem mertem számolni. Végül is krémesből csak kétféle volt, sósból is, meg a többi. Azért jó sokat elosztogattam belőle, úgy néz ki, nem fog ránk romlani. Ennél a sütinél nem, de egy másiknál lehet, elmesélem, hogy zajlik nálam a karácsonyi készülődés.
Ennek a sósnak az ötletét innen csentem. Mindenkinek ízlett, szeretjük ezeket az ízeket.
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 0,5 dl olaj (aszalt paradicsomról leöntött)
  • 1 teáskanál só (púposan mérve)
  • 10-12 szem olajbogyó
  • 6-8 darab aszalt paradicsom
  • nagy csipet morzsolt bazsalikom
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál görög joghurt
  • tetejére reszelt parmezán (vagy másféle sajt)
Így készült:
A lisztet, sót elmorzsoltam a margarinnal és olajjal. Hozzáadtam a tojást és joghurtot (joghurtból annyit, hogy összeálljon a tészta), összegyúrtam. Végül beledolgoztam az apróra vágott olajbogyót és aszalt paradicsomot, a bazsalikomot. 
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, megszórtam reszelt parmezánnal, rányomkodtam, a nyújtófával is átmentem rajta 2-3-szor.
Derelyemetszővel rudakat vágtam belőle, tepsibe pakoltam s 180 fokon világosra sütöttem.

A másik sós süti társaságában:

4 megjegyzés:

  1. Finom ropogtatni való lehet 😊

    VálaszTörlés
  2. Ezt ma megsutottem szilveszter estere, es isteni finom. Koszi a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Annamari, nagyon szívesen! Örülök, hogy megsütötted! Kívánok Neked erre az évre is kellemes sütögetést! :-)

      Törlés

Pisztáciás- erdei gyümölcsös torta

 Ha már tortáknál tartunk, itt a legutóbbi is, ami csak néhány hete készült. Nem csak Leányzónk, Fiúnk is öregszik: Ő már 26 lett. Utánaszám...