Ennek a sósnak az ötletét innen csentem. Mindenkinek ízlett, szeretjük ezeket az ízeket.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 0,5 dl olaj (aszalt paradicsomról leöntött)
- 1 teáskanál só (púposan mérve)
- 10-12 szem olajbogyó
- 6-8 darab aszalt paradicsom
- nagy csipet morzsolt bazsalikom
- 1 tojás
- 2-3 evőkanál görög joghurt
- tetejére reszelt parmezán (vagy másféle sajt)
Így készült:
A lisztet, sót elmorzsoltam a margarinnal és olajjal. Hozzáadtam a tojást és joghurtot (joghurtból annyit, hogy összeálljon a tészta), összegyúrtam. Végül beledolgoztam az apróra vágott olajbogyót és aszalt paradicsomot, a bazsalikomot.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, megszórtam reszelt parmezánnal, rányomkodtam, a nyújtófával is átmentem rajta 2-3-szor.
Derelyemetszővel rudakat vágtam belőle, tepsibe pakoltam s 180 fokon világosra sütöttem.
A másik sós süti társaságában:
Finom ropogtatni való lehet 😊
VálaszTörlésNekünk ízlett, el is fogyott hamar! :-)
TörlésEzt ma megsutottem szilveszter estere, es isteni finom. Koszi a receptet!
VálaszTörlésKedves Annamari, nagyon szívesen! Örülök, hogy megsütötted! Kívánok Neked erre az évre is kellemes sütögetést! :-)
Törlés