Hozzávalók:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg liszt
- 2 citrom leve, lereszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- 1,5 dl tej
- a tetejére 20 dkg porcukor, 1 citrom leve, fél dl víz
Így készült:
A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral alaposan elkevertem, majd belemértem a lisztet, amibe elvegyítettem a sütőport. Belekerült az olaj és a citromok héja és leve. Simára kavartam, majd több adagban elkevertem a tejjel.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, elegyengettem.
180 fokon tűpróbáig sütöttem.
Mikor kihűlt, sűrűn megszurkáltam egy hústűvel.
A porcukrot, citrom levét és a vizet elkevertem, majd a tészta tetejére kanalaztam-kenegettem.
Akár azonnal is szeletelhető.
A szeletek tetejét vékonyra szeletelt citromdarabkákkal díszítettem.
Kellemesen citromízű és a sok cukor ellenére nem túl édes süti lett. Én kimondottan szeretem a citromos sütiket, Férjem már kevésbé rajong értük.
Finom, üdítő süti lehet. Persze könnyű annak, aki citromfába botlik a sétája során :-)
VálaszTörlésKöszönöm, az volt! :-) Azért érdekes volt, hogy az itthon megszokott fák helyett ott úton-útfélen citromfák és olajfák nőnek! Nem volt nehéz beléjük botolni... :D
TörlésÓhhh, hol is jártatok pontosan amikor citromfára akadtatok? :-D Mi Korfun ettünk/ittunk rengeteg citromot és még a bőröndbe is került természetesen. ;-)
VálaszTörlésMi Szicílián voltunk, leautóztunk odáig. Megérte, visszavágyunk! Egy citromliget közepén volt a szállásunk, a lehullott gyümölcsöt senki nem szedte össze. Mi azért egyet-egyet felkaptunk, de hazahozni a bozótosban szedtünk, ami -úgy döntöttünk- gazdátlan.
Törlés