Éppen elég fotó vár arra, hogy recepthez legyen társítva, de még mindig könnyebb előkeresni egy régebb megírt s talonban maradt bejegyzést, mint újat írni. Ez a csillag alakú sós két évvel ezelőtti karácsonyra készült:
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 1,5 teáskanál só
- 10 dkg margarin
- 20 dkg zsír
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 25 dkg mascarpone
- magok (lenmag, szezámmag, napraforgómag)
Így készült:
Előbb a lisztet, sót (egy púpozott meg egy csapott teáskanállal mérve) elmorzsoltam a zsírral és margarinnal, majd a többi belevaló hozzáadásával tésztává gyúrtam. A magokat is belegyúrtam, egy-egy evőkanálnyit mindegyikből, illetve ízlés szerint.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, kiszaggattam, tepsibe pakoltam. 180 fokos sütőben sült, addig, míg világosbarna színt kapott.
Akkor ez egy örök darab, hisz a sós sosem megy ki a divatból 😄. Nagyon finom lehet, és a sok édes mellett mindig jól egy sós is.
VálaszTörlésAzt hiszem, leginkább a magam kedvéért sütök sósakat, mert tényleg jól jön. Szeretem őket. Azért a család is besegít az elfogyasztásában! :D
TörlésBiztosan jót tett a tisztának a mascarpone, szívesen kipróbálom!
VálaszTörlésSok sikert hozzá! Igen, jót tett a tésztának a mascarpone, de úgy gondolom, tejföllel is hasonlóan működne.
TörlésSzeretném megkérdezni, hogy meddig tárolhassuk, hány napig ? Köszönöm !
VálaszTörlésSzia! Pontosan nem tudom Neked megmondani, nálunk egy hétnél tovább biztos nem állt- annál hamarabb elfogy. 7 napot mondok, tovább nem merném tárolni. A "sokáig élvezhető" alatt azt értettem, hogy napokig roppanós marad. Jó hangulatú sütögetést, karácsonyi készülődést kívánok! Üdv. Gerdi
Törlés