Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 2 közepesen púpos teáskanál só
- 25 dkg zsír (fele kacsazsír)
- 25 dkg reszelt trappistasajt
- 1 evőkanál köménymag
- 2 közepes tojás
- 2 dl habtejszín
Így készült:
Előbb a sót és lisztet elvegyítettem, majd elmorzsoltam a zsírral. Hozzátettem a többi belevalót, s összegyúrtam.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, derelyemetszővel tetszőleges csíkokra vágva tepsibe pakoltam.
180 fokon pirulásig sütöttem. Nem kell sötétre pirítani, épp szép világosbarnára.
Finom, roppanósak lettek. Néhány szál megmaradt, így tudom, hogy egy hét után is élvezhető. Így bátran megsüthető előre is! 😊
Finomak lehetnek, a tejszín csak jót tehet neki 😊
VálaszTörlésValóban finomak voltak, nekem kedvenceim az ilyen roppanós sósak. Karácsonyra is tervezek sütni, legalább kétfélét. Egyik lehet ez lesz... Kicsit másképp.
Törlés