Ez a keksz is egy felpakolós nap előtt készült:
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
Így készült:
A lisztet, cukrot, vaníliás cukrokat elmorzsoltam a vajjal. Hozzáadtam a tojást, összegyúrtam.
Kis, diónyi gombócokat formáltam belőle, tepsibe pakolgattam, helyet hagyva közöttük, mert kissé ellapulnak sülés közben.
180 fokon egész világosra sütöttem őket, míg épp csak a széleken kezd pirulni.
Cifrázni is lehet, mondjuk becsorgatni csokival, de úton, melegben csak összemaszatolódik. Így, egyszerűen is finomak voltak, a maradékot szívesen rágcsáltam. Szeretem a vajas kekszeket!
Tízóraira, uzsonnára szívesen ropogtatok kekszet. :)Nagyon szépek a kekszeid!
VálaszTörlésKis formásak, szeretem én is ha van pár darab rágcsálnivaló a kekszes dobozban!
VálaszTörlésDe szép kerek kekszek, olyan kis ennivalók 😊
VálaszTörlésBiztos furcsa lesz, ha hét közben üres lesz a ház, de annál nagyobb lesz az öröm, ha majd hazajönnek 😊
Köszönöm Szépen! :-)
TörlésMajd lekötöm magam, de akkor is nehéz lesz megszokni. de muszáj lesz. Tudom, ez az élet rendje...