Vaníliás keksz

Az ilyen, hosszabb ideig tárolható kekszféleségek mindig akkor készülnek, mikor hazalátogat Fiam. Ősztől dupla adagokat süthetek belőlük... No majd csak lesz valahogy. Nem, nem a sütéstől félek, hét közben olyan üres lesz a ház. De csak beleszokom, annál jobb lesz, mikor hazajönnek, s lesz egy kis nyüzsgés.
Ez a keksz is egy felpakolós nap előtt készült:

Hozzávalók:
  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
Így készült:
A lisztet, cukrot, vaníliás cukrokat elmorzsoltam a vajjal. Hozzáadtam a tojást, összegyúrtam.
Kis, diónyi gombócokat formáltam belőle, tepsibe pakolgattam, helyet hagyva közöttük, mert kissé ellapulnak sülés közben.
180 fokon egész világosra sütöttem őket, míg épp csak a széleken kezd pirulni. 


Cifrázni is lehet, mondjuk becsorgatni csokival, de úton, melegben csak összemaszatolódik. Így, egyszerűen is finomak voltak, a maradékot szívesen rágcsáltam. Szeretem a vajas kekszeket!

4 megjegyzés:

  1. Tízóraira, uzsonnára szívesen ropogtatok kekszet. :)Nagyon szépek a kekszeid!

    VálaszTörlés
  2. Kis formásak, szeretem én is ha van pár darab rágcsálnivaló a kekszes dobozban!

    VálaszTörlés
  3. De szép kerek kekszek, olyan kis ennivalók 😊
    Biztos furcsa lesz, ha hét közben üres lesz a ház, de annál nagyobb lesz az öröm, ha majd hazajönnek 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Szépen! :-)
      Majd lekötöm magam, de akkor is nehéz lesz megszokni. de muszáj lesz. Tudom, ez az élet rendje...

      Törlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...