Kandírozott cseresznyés keksz

Meg rahátos is, mert a cseresznye fogytán az került rájuk.
Recept innen. Kekszformázóval kellett volna kinyomni, de sehogy sem akart engedelmeskedni, folyton hozzáragadt a formához. Feladtam, meggömbölygettem. Így nem lettek olyan szépek, de elfogytak. Lehet, a nagy meleg miatt volt lágyabb a tészta a kelleténél, vagy a nagy tojások miatt... Most már nem is morfondírozok rajta...


Hozzávalók:
  • 37 dkg liszt
  • 5 dkg keményítő
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 23 dkg vaj
  • 2 egész tojás + 1 sárgája
  • kandírozott cseresznye, rahátkockák
Így készült:
A lisztet, keményítőt, sót, cukrot elmorzsoltam a vajjal, majd összegyúrtam a tojásokkal. Kissé lágyabb tészta lesz.
Egy órányi pihentetés után gömböket formáztam belőle, tepsibe pakoltam kissé távolabb egymástól, majd mindegyik közepébe nyomtam vagy 1-1 szem cseresznyét, vagy rahátkockát.
180 fokos sütőben addig sültek, míg egész enyhén pirulni kezdett.



Mindkét változat finom volt, de a kandírozott cseresznyés mégis különlegesebb. 
Elméletileg hosszabb ideig eltartható süti, kekszféleség. 

4 megjegyzés:

  1. Kekszformázó nélkül is nagyon szépek lettek, az ízük pedig így is úgy is csodás lehetett 😀

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól mutatnak és biztos finomak. Az jutott eszembe hogy esetleg zselé cukorral szerinted működne?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Egyszer a Lidl-ben vettem dobozos zselés cukrot, azzal működött- kiflit töltöttem vele. Egy próbát megér másmilyennel is, hátha...

      Törlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...