Egy ilyen nap során, órák megtartása és másnapra felkészülést követően nekiugrottam az ebédfőzésnek. Odatettem a levest, s közben második gyanánt sütöttem ilyen gyors fánkot, aminek a receptjét itt találtam. A hagyományos élesztős finomabb, lazább, puhább, mi tagadás, de ez is megteszi, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy csak össze kell kavarni, s már kanalazható is bele az olajba. Kicsivel több, mint fél óra alatt kész volt az ebéd...
- fél kg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csapott teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 nagy tojás
- 1 citrom lereszelt héja
- kb. fél l tej
- olaj a sütéshez
- porcukor, fahéj, lekvár a tálaláshoz
Így készült:
A lisztet, sót, cukrot, szódabikarbónát , citromhéjat elvegyítettem. Hozzáadtam a tojást és kevés tejet, annyit, hogy simára tudjam keverni. Közben még annyi tejet öntöttem hozzá, hogy sűrűbb galuskatészta állaga legyen.
Lábasban bő olajat melegítettem, s az olajba mártogatott kanállal galuskákat szaggattam a tésztából az olajba. Mindkét felüket pirosra sütöttem.
Fahéjas porcukorral megszórva vagy lekvárral ettük- ki hogy szereti.
Én persze lekvárral szeretem. S mint írtam már, a hagyományos finomabb, de időszűkében ez is tökéletes. Elfogyott.
Biztos ez is finom volt, mert nagyon jól néz ki 😀.
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! Azért ne a megszokott fánkra számítson, aki megsüti, de idő hiányában lehet folyamodni a recepthez. Ez is finom, csak más, másképp.
Törlés