Van az úgy, hogy nem találom a szavakat. Azaz igen, csak nem a megfelelőeket- már harmadjára törlöm ki az írottakat, mert valahogy nem tetszettek egymáshoz fűzve. Két részletben megnéztem egy filmet, s az eleje által ígértek ellenére igencsak nyomasztó folytatása lett. S ez rátelepszik a hangulatomra is. Gondoltam, ha nekifogok blogot írni, jobb kedvem lesz. Hátha...
Múlt hétvégén ritkán látott vendégeink voltak- messze sodródott Húgomék másik, kicsit közelebb lakóval együtt. Azaz az ikrek. Szívvel-lélekkel sütöttem-főztem, persze többfélét, többek között londoni szeletet, dió helyett mandulával. Nem teljesen a recepthez híven, mert a maradék tojásfehérjék felhasználása is cél volt, így a tésztába nem csak sárgája került, hanem egész tojás is. Így is finom volt! S míg a vendégek jártak egyet a Börzsönyben, addig én sebtiben le is fotóztam munkám eredményét.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- csipet só
- 10 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 1 egész tojás+ 1 sárgája
- 1 csomag sütőpor
- 4-5 evőkanál tej
- sárgabaracklekvár
- 4 tojásfehérje (3 maradék, 1 a tésztából maradt)
- csipet só
- 20 dkg cukor
- 20 dkg darált mandula
- 1 citrom lereszelt héja
Puha, finom süti lett belőle, ami varázsát a savanykás lekvár adja meg. Persze a mandulás/diós pirult habbal karöltve.
Jó lehetett a rég nem látott rokonokkal, ismerősökkel találkozni, beszélgetni, főleg egy ilyen finom süti mellett 😊.
VálaszTörlésKatalin, mindig jó találkozni a testvéreimmel- sajnos egyre ritkábban sikerül összehozni ezeket az összejöveteleket...
TörlésCsodás lehet mandulával, jól jártak a kóstolók. 😉
VálaszTörlésKöszönöm, senki sem panaszkodott! :D
TörlésDrága nagymamám így készítette, mandulából, 12 éve nem ettem már "Ani sütit', szép emlékeket idéz, ez a süti nagyon finom, pláne, ha szívvel készült.
VálaszTörlésMegható hozzászólás... Örülök, hogy szép emlékeket sikerült felidézni! :-)
Törlés