Ez a kifli is a hűtő tartalmának felhasználása során keletkezett. Így hasznosítottam a kis dobozka tejszínt, ami tejföl helyett került a tésztába. Roppanós, sokáig elálló süti lesz így a végeredmény. Szilvalekvár került bele, mert azzal szeretem legjobban a kifliket, de dióval is tölthető, vagy a kettő keverékével- valamikor próbáltam, úgy is nagyon finom.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 1 evőkanál porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejszín
- lekvár tölteni
- vaníliás porcukor beszórni
Így készült:
A lisztet a sóval és cukorral elvegyítettem, a margarinnal összemorzsoltam. Hozzáöntöttem a tejszínt (cukrozatlan habtejszín), összegyúrtam.
1,5- 2 órai pihentetés után a tésztát 4 részre osztottam. Mindegyiket sorra vékony, kerek lappá nyújtottam. Félbe-négybe, majd azokat is felezve felvágtam. Mindegyikre teáskanálnyi lekvárt tettem, a két szélét ráhajtottam a lekvárra, utána sodortam fel.
Tepsibe pakoltam, 180 fokon világosra sütöttem.
Még melegében beszórtam vaníliás porcukorral.
Oszthattam volna 5 részre is, mert kicsit pufibbak-nagyobbak lettek a kiflikék, mint terveztem, de majd legközelebb. Gergőnek pakoltam belőle, aki visszaérve, benn is felejtette a kamrában, s néhány nap múlva megkérdezte, jó-e még. Hogyne, akár egy hét múlva is, ebben biztos vagyok.
Nagyon guszták, fincsi lehetett! A lekvár-dió töltelék is biztos nagyon jó ötlet, ahogy az kis diódarabkák roppannak az ember foga alatt 😊.
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Finomak voltak, nekem főleg, én szeretem ezeket a roppanós lekváros kifliket.
TörlésNekem tetszenek így pufin! 😀
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
TörlésNincs benne tojás?
VálaszTörlésNincs, nem kell bele tojás. Ugyanígy lehet tejszín helyett tejföllel, szintén tojás nélkül. Olyan roppanós tészta lesz belőle, nem puha, de mi szeretjük.
VálaszTörlés