Miközben azon agyaltam, mit kerekítsek vacsorára, a kezembe akadó juhtúró döntötte el a fejemben dúló vitát: a kedvelt sajtgolyó mintájára, -ami azóta többféleképpen készült- juhtúrós golyó lett, persze hogy kapor ízesítéssel. Készülhetett volna belőle valami egészségesebb is, de ... épp akkor bűnözni támadt kedvem. Néha még sült krumplit is eszünk. 😉😀
Hozzávalók:
- 12 dkg juhtúró
- 22 dkg reszelt sajt (trappista)
- nagy csipet só
- nagy csipet bors
- 1 mokkáskanálnyi morzsolt kapor
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- olaj a sütéshez
Így készült:
A sajtot lereszeltem, elkevertem az összenyomkodott juhtúróval, sóval, borssal, kaporral, végül az egész tojásokkal és liszttel.
Kissé megvizeztem a tenyerem, s gombócokat formáztam a masszából.
Mikor az összes kész volt, ujjnyi olajban kisütöttem, közben átfordítva a másik felére.
Retekkel és majonézzel ettük. Kettőnknek még sok is volt vacsira, a maradék másnap, hidegen -úgy is finom- elfogyott.
Nagyon finom vacsorátok volt! Sajtgolyót én is sütöttem már, szeretjük. Juhtúróval még ízletesebb lehet, jó ötlet volt a sajtot keverni vele. A juhtúró nálunk is kedvenc, főleg az erélyi 😋.
VálaszTörlésKöszönöm! Az erdélyi, házi juhtúró páratlan, jó lenne menni, hozni belőle! :-)
TörlésFinom lehetett a kapros juhtúróval kiegészítve. Sajtgolyót szoktam csinálni szeretem de sajnos férjuram nem rajong érte:-))
VálaszTörlésÉva, köszönöm, finom volt! Ezek a Férjurak, ha ugyanazt szeretnék, amit mi, kicsit egyszerűbb lenne a főzés. De én néha megfőzöm az enyém által nem kedvelt ételeket is...
TörlésIgazán finom lehetett, nálunk nagy kedvenc a juhtúró! 😉
VálaszTörlésKöszönöm! Igen, finom volt, nekem nagyon ízlett!
Törlés