Miért?

Néhány hónapja kaptam rá a sütis blogok böngészésére. Csak azért, mert nagyon ráérek, de leginkább, mert szeretek sütni. Főzni is, de a sütésben sokkal nagyobb fantáziát látok. Sok régi, még Anyukám gyűjteményéből származó receptem van, amelyet folyamatosan bővítek. Újságokból, ismerősöktől, újabban internetről is. Némelyiket ki is próbálom, aztán vagy újrasütöm, vagy soha többet. De többnyire átalakítom a recepteket, vagy azért, mert nincs otthon valamelyik összetevőből, vagy mert nem kedveljük, vagy azért is. Van már annyi tapasztalatom, hogy merjem...Persze, előfordul, hogy balul sül el. Néha a kéznél levő nyersanyagokból dobok össze valamit, de alkotok is új recepteket. Főleg az élesztővel készült, kelt sütik készülnek így. Ezek szinte mindig recept nélkül, csak úgy, a legújabb elképzelés szerint kelnek "életre".
Szóval, szeretek sütni, s akkor miért ne osztanám meg másokkal is elképzeléseim eredményeit? Mert, sajnos, ráérek, s így van valami célom. Amit kedvvel csinálok.
Úgyhogy hamarosan sorakoznak kis konyhámban készült édes és sós süteményeim!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Málnás szelet

 Minél hosszabb ideig nem írok, annál nehezebb visszatérni. Már  a címadásnál is bajban voltam! :D Végül úgy döntöttem, nem cifrázom túl.  N...