Hirtelen jött ötlet volt vacsira valónak. Miközben sült, jutott eszembe, hogy egy batátát is belereszelhettem volna, de majd legközelebb.
Krumpliból szoktam hasonlót csinálni, zellerből is -az nagyon finom-, csak répából nem, vagyis még nem. Most összereszeltem az összeset, s mártogatóssal jóízűen megettük.
Hozzávalók:
- 1 közepes sárgarépa
- 4 krumpli
- negyed zeller
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- só, bors
- 3 nagy tojás
- 5-6 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- olaj a sütéshez
Így készült:
A zöldségeket megpucoltam, mostam, majd lereszeltem. Összekevertem az ételízesítővel, sóztam, borsoztam. Beleütöttem a tojásokat, majd annyi lisztet kanalaztam hozzá, hogy sűrű, már nem folyékony masszát kapjak. Fokhagymát préseltem hozzá és néhány szál petrezselyemlevelet vágtam még bele. Összekevertem.
Serpenyőben olajat hevítettem, s evőkanállal halmokat pakoltam egymás mellé, kissé el is lapítottam-igazgattam.
Nem túl nagy lángon mindkét felét szép pirosra sütöttem.
Fokhagymás-borsos tejfölbe mártogatva ettük.
Nagyon guszták lettek, jó ötlet volt a többféle zöldséggel! Finomak lehettek, eddig csak krumpliból készültet ettünk, jó lenne ezt is kipróbálni 😁.
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! :-) Nálunk is a krumplival kezdődött, aztán jött hozzá a többi is- néha csak répa, vagy hagyma, most mindjárt kétféle is.
TörlésFinom lehetett ezekkel a zöldségekkel de ahogy Kati is írja én is eddig inkább csak krumplival csináltam ami nekünk a tócsni!
VálaszTörlésIgen, a tócsni, ami nálunk krumplifasírt, volt az eredeti, de így vegyesen is finom. Szeretjük, így is, úgy is.
Törlés