Ehhez a sütihez eredetileg a diós laphoz diós krém tartozik, de el akartam használni a karácsonyról megmaradt gesztenyemasszát. S tapasztalatból tudom, hogy a kettő együtt nem fog összeveszni.
A lapokhoz:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg zsír
- 3 tojás
- 1 sütőpor
- csipetnyi szódabikarbóna
- 25 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- csipet só
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 3 dl tej
- 1 vaníliás pudingpor
- 50 dkg gesztenyemassza (2 csomag)
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót, diót, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, végül a tojásokat és a tejet. Összegyúrjuk, ha lágy, ragacsos lenne, kevés liszttel javíthatunk rajta. 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, tepsi hátán megsütjük őket.
A krémhez előbb megfőzzük a pudingot a 3 dl tejben. Míg hűl, kikavarjuk a puha margarint a cukorral. Ha a puding már csak langyos, kanalanként hozzáadjuk a margarinhoz, végül hozzákeverjük a gesztenyemasszát. Megtöltjük a lapokat, másnapig pihentetjük. Ekkorra megpuhul, s könnyű szeletelni.
Ekkora mennyiségű tésztához nagy tepsit használjunk, az enyém 28×34 cm-es. Én kisebb mennyiséghez hozzá sem fogok, hisz mindig van kivel megetessem a süteményeket, négytagú (illetve 6 tagú, mert az Anyósomék egy fedél alatt laknak velünk)családomon kívül is. De lehet változtatni az arányokon, ki-ki belátása szerint.
Finom párosítás!
VálaszTörlés