Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg vaj (margarin)
- 25 dkg liszt
- 15 dkg őrölt dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 kiskanál rumaroma
- 1 csomag sütőpor
- 1 kis üveg ribizlilekvár
- 1 tej tortabevonó csoki (10 dkg)
- 3 evőkanál étolaj
A tésztához valókat összegyúrjuk a puha vajjal vagy margarinnal. Ha nem állna össze, kevés tejet adjunk hozzá. Nem túl vékonyra kinyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval korongokat vágunk belőle. Előmelegített sütőben sütjük, óvatosan, mert hamar sülnek.
Ha kihűltek, a lekvárral kettesével összeragasztjuk a sütiket.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, s bekenjük vele a korongok tetejét.
Természetesen bármilyen lekvár használható hozzá, de a savanykás jobban illik bele.
Az eredeti recept nem tartalmazott sütőport, de én úgy gondoltam, kell az bele. Hogy milyen lenne nélküle? Én nem próbálnám ki, de aki ragaszkodik az eredeti leírásokhoz, hát rajta.
S ha már a hugicáimat emlegettem... ma nálunk voltak, s még puzle-oztunk is. Persze, nem szakácskönyvet. Sajnos nem túl gyakran tudunk összehozni ilyen találkozókat, de nem rajtunk múlik. Pedig olyan jó néha összeröffenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése