Hozzávalók:
- 40 dkg rétesliszt
- 40 dkg fehér liszt
- 15 dkg margarin
- 4-5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 csapott kiskanál só
- 1 tojás
- 30 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- 3 evőkanál méz
Az élesztőt belemorzsoljuk 3 dl langyos tejbe, melyben elkevertük a cukrot. A kétféle lisztet és a sót összekeverjük, beleöntjük a megolvasztott margarint és a tojást. Összekeverjük, hozzáadjuk az élesztős tejet, s még annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy kemény, de jól gyúrható tésztát kapjunk. Kevés liszttel megszórva, letakarva megkelesztjük.
Két részre osztjuk, hosszúkás téglalap alakúra nyújtjuk. A töltelékhez valókat összekeverjük, elosztjuk a 2 lapon úgy, hogy a két szélén 1-2 ujjnyi üresen maradjon. Feltekerjük, mint a kalácsot, szeletekre vágjuk, s tepsibe pakoljuk úgy, hogy 1-2 centi maradjon közöttük, mert nőni fognak. Kb. 2 tepsivel lesz ebből a mennyíségből. Kevés kelesztés után mehet az előmelegített sütőbe.
Ha már majdnem megsült, meglocsoljuk az öntettel, mely így készül: a margarint felolvasztjuk, elkeverjük a mézzel. Gondoskodjunk róla, hogy a másik tepsi darázsfészekre is jusson. Visszatoljuk a sütőbe, s fényes-pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése