Hozzávalók:
A piskótához:
- 7 tojás
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 7 evőkanál cukor
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 5 dl tejszín
- 2 evőkanál cukor
- 2 csomag habfixáló
- 5 dkg tortabevonó csoki
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat fehéredésig keverjük 4 kanál cukorral és a sütőporral. A tojások fehérjét felverjük 1 csipet sóval, a maradék cukorral tovább verjük, míg kemény lesz. A kikevert sárgájára borítjuk, s kanalanként hozzákeverjük a lisztet és kakaót.
Kikent tepsibe simítjuk, előmelegített sütőbe toljuk. Tűpróbáig sütjük.
A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot és habfixálót, kevés ideig tovább verjük.
A piskóta tetejére simítjuk.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk, a hab tetejére csorgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése