2011. február 4., péntek

Fekete-fehér süti

Nem terveztem el előre, mit sütök vasárnapra, de hát valamivel elő kellett rukkolni. Volt otthon tejszín, időm viszont nem sok, ezért csak úgy összedobtam valamit.
Hozzávalók:
A piskótához:
  • 7 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 7 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
A tetejére:
  • 5 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 5 dkg tortabevonó csoki
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat fehéredésig keverjük 4 kanál cukorral és a sütőporral. A tojások fehérjét felverjük 1 csipet sóval, a maradék cukorral tovább verjük, míg kemény lesz. A kikevert sárgájára borítjuk, s kanalanként hozzákeverjük a lisztet és kakaót.
Kikent tepsibe simítjuk, előmelegített sütőbe toljuk. Tűpróbáig sütjük.
A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot és habfixálót, kevés ideig tovább verjük.
A piskóta tetejére simítjuk.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk, a hab tetejére csorgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése