Hát ilyen. A fa részre tekerjük fel a tésztacsíkokat, miután az első sütése előtt vékonyan beolajoztuk. A tartályba kb. 0,5 l olaj fér. Egyszerre 2 sül benne, lassan forgatjuk a nem túl forró olajban, hogy biztosan átsüljön.
Ma is sütöttünk kürtőst, egy kicsit variáltam az előző recepten. Hát álljon itt ez is:
- 1 kg liszt
- 1 margarin(25 dkg)
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 3 dkg élesztő
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 egész tojás+3 sárgája
- 1 kiskanál só
Ha megkelt, kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, feltekerjük, sütjük, vaníliás porcukorba forgatjuk, megesszük.
Ilyen lett:
Illetve lenne, ha engedné a gép feltölteni az újabb képet. No de sebaj, a következő bejegyzésben.
Nagyon hasonló formát sikerült vennem itt, Budapesten. Volt hozzá recept is, és olajban sütést ajánlottak, ennyi, mit, hogyan- arról semmit sem írtak. De azt a tanácsot kaptam egy kedves blogtársamtól, hogy nehogy olajban süssem, mert az nem lesz jó, így a sütőbe toltam és ott forgattam időnként, meg is sütöttem a kezem is :D
VálaszTörlésItt dupla annyi margarin szerepel, mint a másik két receptben. A többi hozzávaló azonban azonos mennyiségű. Melyik a helyes?
VálaszTörlésA választ előre is köszönöm!
Nem teljesen azonos a két recept, ezúttal kicsit másképp készült. Hogy melyik volt a finomabb, azt már nem tudom megmondani. Tehát mindkettő helyes, csak kissé eltérő.
TörlésUgyanebből a tésztából készülhet sütőben is, alufóliába tekert papírgurigán, vékonyan beolajozva, mielőtt rátekerjük a tésztát.