Hozzávalók:
- 6 tojásból kakaós piskóta
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 6 dl tej
- 18 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg gesztenye
- 10 dkg étcsokoládé
- 25-30 db szögletes keksz (pl. Petit Beurre)
Így készült:
Elkészítettem és megsütöttem a piskótát egy 28×32 cm-es tepsiben.
A pudingporokat elkevertem a tejben és sűrűre főztem. Időnként megkavarva hűlni hagytam.
A margarint a cukorral kikavartam. Kanalanként hozzáadtam a kihűlt pudingot. A krémet elfeleztem.
Feléhez hozzáadtam a kiolvadt gesztenyepürét. A piskótára kentem, beborítottam keksszel.
A csokit gőz fölött felolvasztottam. Hagytam kicsit hűlni, aztán a krém másik feléhez kevertem. A kekszrétegre kentem. A krém tetejét villával becsíkoztam.
Másnapra a keksz átpuhult, s lehetett szeletelni.
Az azért túlzás, hogy állandóan sütök, de hetente legalább kétszer beizzítom a sütőt. Vagy már ez is túlzás? Nem is ez a gondom, mert szeretem csinálni. Inkább az, hogy időnként nem nézek ki előre receptet, bár tudom, hogy sütni fogok, aztán jön a fejtörés, kamra, hűtő tartalmának számbavétele, receptkeresés, hogy akkor most mit is süssek. Ilyenkor szoktam csak úgy sütni valamit, a fellelt alapanyagokból. Lehet, van benne egy kis tudatosság is, mert sokkal izgalmasabb egy kitalált receptet elkészíteni, ugyanis nem tudom, milyen lesz a végeredmény. Ugyanakkor dühös is vagyok magamra, mert sok időt elpazarlok receptkeresésre és fejtörésre. Pedig tele van a számítógép elmentett receptekkel, tele a konyhaszekrény erre szánt polca receptes könyvekkel, az újságtartóból folynak ki a magazinok, több füzetet teleírtam érdekesnek talált receptekkel. Jó lenne már ezekből is sütni, ha beszereztem őket. Meg Anyukám receptes füzetét összeállítani itt, képekkel ellátva. No majd szép sorjába...
Amíg ilyen gyönyörűséges sütiket "gyártasz" magadtól, addig szerintem ne is nézegess más recepteket, ne keresgélj! :) Fantasztikusan jól néz ki, jó értelemben véve irigylem a kreativitásodat! :)
VálaszTörlésHankka, köszönöm:-)
TörlésKi is dobom az összes helyfoglaló receptforrást:-) Azért még sem, mert időnként inspirálódok belőlük:-)
Hat ez nagyon fincsi lehet!! Nagyon oda vagyok a gesztenye utan, es acsokival nagyon talal!
VálaszTörlésAdela, köszönöm szépen!
TörlésNagyon finom lehet, 1-2 szeletet biztos megtudnék most is enni!
VálaszTörlésKöszönöm, Éva! Én is megenném szívesen most, hogy már rég elfogyott:-)
TörlésGerdi, mindig így születnek a legjobb dolgok! Nagyon helyes, hogy improvizálsz a konyhában. Nagyon jól sikerült ez a süti:)
VálaszTörlésJanka, köszönöm szépen! Én szinte soha nem sütök-főzök betűről betűre követve a receptet, de Te vagy az igazi nagy mestere az improvizációnak!
TörlésNagyon jól néznek ki az improvizált sütijeid!
VálaszTörlésnálam is olyan recept bőség van, hogy 120 évig kéne élnem hogy mindet megsüthessem.
Köszönöm, Marisz! Nekem is kitartanának a receptek a további 80 évben, főleg, hogy időnként gyarapítom a készletet:-)
TörlésNagyon mutatós lett és biztosan finom :)
VálaszTörlésMági, köszönöm! Naná, hogy finom -volt:-)
TörlésMegint jól kitaláltad! Én is rögtönöztem tegnap egy finom túrós-cseresznyés kavart sütit, mert egyszerűet akartam amibe gyümölcs és túró is van. Nagyon finom lett, olyannyira, hogy fotózásra sem volt idő....:)))
VálaszTörlésKöszönöm, Zsuzsa:-) A fotózás nálam is elmarad időnként:-) A legemlékezetesebb: hazajövök a munkából, van még a sütiből egy darabka, vágok belőle négy csinibb szeletet, tányérra rendezem. Mire előkerítem a fotómasinát, Fiacskám leette a tányérról a sütit. Jót nevettünk rajta, s kilátásba helyeztem az újrasütését:-)
TörlésNagyon ügyes vagy, hogy magadtól ilyen finomságot tudtál sütni :) Néha én is szoktam saját ötletből sütni. Nagyon szép és mutatós szeleteid lettek :)
VálaszTörlésKatalin, köszönöm! Kellenek a kitalált receptek is, mert különben csak ismétlődnének a receptek a blogokon:-)
TörlésÜgyes vagy, az szent. A receptek nálam is így sorakoznak, csak legyen idő, legalább egy óra átforgatni a füzeteket. De amíg ilyen finomságot tudsz anélkül is varázsolni, addig ülhetnek a füzetek, könyvek nyugodtan:-)
VálaszTörlésHajni, köszönöm:-) Ez az, sok idő eltelik keresgéléssel. Aztán egyik recepthez ez nincs, másik azért nem jó. Így a meglévőkből összeáll valami a fejemben. Aztán kisül belőle valami. Azért mindig ehető:-)
TörlésSzuper sütit improvizáltál!! Le a kalappal!! Nem vagyok egy gesztenyekrém rajongó, de ezt szívesen megkóstolnám! :) Nagyon ügyes és kreatív vagy!! Szerintem is várhatnak még azok a füzetek, hiszen csodálatos dolgokat hozol össze nélkülük is! :)
VálaszTörlésMarika, köszönöm szépen! Mi szeretjük a gesztenyét, de mégis ritkán készül belőle valami. Azért jók azok a füzetek, tegnap is segítettek:-)
TörlésÉs amint látjuk, az ilyen alkotásokból születnek a legjobbak!
VálaszTörlésKöszönöm, Márti:-)
TörlésNagyon jól néz ki a sütid, irtó guszta lett.Ügyi vagy és kreatív!
VálaszTörlésZsuzsa, köszönöm, igyekszem:-)
TörlésSzeretem a gesztenyést! :) Gratulálok! Már el sem csodálkozom azon, hogy ezt magadtól készítetted el. Kreatív vagy az egyszer biztos! :) No, a receptek nálam is hasonlóképpen várnak kipróbálásra... :)
VálaszTörlésCsilla, köszönöm szépen! Nagyon kedves vagy!
TörlésAzt gondolom, gasztroblogberkekben (de szép szó) ez megszokott, mármint a receptgyűjtő-mánia:-)
Gerdi, kérném szépen azt a tányér sütit, ert nagyon kéreti magát :)
VálaszTörlésHűűű, nagyon finom lehet! :P
VálaszTörlés