Sonkás-túrós hasé és sajtos csiga

Még egy bejegyzés áprilisra:-) Egy, a régebbiek közül.
Még húsvétra készült, amikor is legszívesebben csak valami gyors megoldást választottam volna. Ez gyors volt, ugyanis csak ki kellett olvasztani a leveles tésztát, s a tölteléket összekutyulni. Na meg a töltés, és a többi. Na jó, viszonylag gyors.
A receptet egy Nők Lapja Konyhában (2011. április) találtam még korábban, úgy várt az újság a recepthez kihajtva kipróbálásra. Érdemes volt, mert igazán finom lett, ez fogyott el leghamarabb az asztalról.
Azért lett kétféle belőle, mert egy csomag leveles tészta nem volt elég a töltelékhez, kettő meg sok volt. Ami maradt a másodikból, sajttal megszórva megcsigásítottam.

Hozzávalók:

  • 2 csomag mélyhűtött leveles tészta (2×50 dkg)
  • 15 dkg tehéntúró
  • 15 dkg reszelt sajt (trappista)
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 15-20 dkg sonka (vagy bacon)
  • 1 tojássárga
  • só, bors
  • 1 tojás lekenni
  • szezámmag beszórni
Így készült:
A sonkát apróra vágtam, összekevertem a túróval, reszelt sajttal, sóval, borssal, a tojássárgával, tejföllel.
A leveles tésztát kinyújtottam. A szélére kentem egy csík tölteléket, a töltelék túlsó felén a felvert tojással megkentem egy csíkot. Feltekertem a tésztát a tojással megkent részig, itt fedje egymást két réteg tészta. Levágtam a csíkot, lekentem a felvert tojással, szezámmaggal szórtam, Két- háromujjnyi darabokra vágtam, tepsibe helyeztem. 
Újabb töltelékcsík, lekenés, feltekerés, s így tovább, míg elfogy a töltelék. Nekem a második leveles tésztából egy csík kellett. 
A maradékot megszórtam reszelt sajttal, feltekertem, feldaraboltam, s kisütöttem.

A holnapi napot pedig a pihenésnek szánom, tesszük ezt a Nővéreméknél. Remélem, ez Nektek is megadatik:-) Jó pihenést hát mindenkinek!

10 megjegyzés:

  1. Jaj Gerdi! Te aztán ellátod finomságokkal a családod! Nagyon finom lehet! Nyami! Jó kikapcsolódást kívánok ma nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Flóra, igyekszem:-) Arra legalább nem panaszkodhatnak!

      Törlés
    2. Köszönjük, megvolt a jó kikapcsolódás:-) Jól esett lustulni egy kicsit. Igaz, közben sütöttem egy tál fánkot Nővérem kérésére:-)

      Törlés
  2. Jó ez a leveles tészta akár sósan, akár édesen töltve. Régebb nem voltam barát vele, de az idő elteltével megszerettem:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem régóta kaptam rá a leveles tésztára, azóta mindig van a mélyhűtőben. Szeretjük, főleg én, gyorsan lesz belőle valami finom:-)

      Törlés
  3. Azt elhiszem, hogy finom!Én is szívesen kóstolnék belőle!

    VálaszTörlés
  4. De jó, hogy ráleltél arra az újságra, ráadásul jó helyen kinyitva! ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsa, ugye? Lassan már csak ilyen telik tőlem:-)

      Törlés
  5. Nagyon kis helyesek, a csigák és a hasék is tetszenek! :) Jó találmány a bolti leveles tészta, finom és nem kell vele bajlódni! :)

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...